Un nou incident pe linia de tramvai. Circulația, blocată în Capitală după ce o șină s-a dilatat și a ieșit din asfalt

Un nou incident pe linia de tramvai. Circulația, blocată în Capitală după ce o șină s-a dilatat și a ieșit din asfalt
Pericol în Bucureşti! Tramvaiul 32, care leagă Rahova de Piaţa Unirii, s-a rupt şi a deraiat!

Un nou incident cu un tramvai s-a petrecut în Capitală. O șină de pe ruta tramvaiului 19 s-a dilatat și a ieșit din asfalt. Circulația a fost întreruptă timp de zeci de minute pe direcția Timpuri Noi spre Tineretului, din fericire, nu au existat persoane rănite.

O echipă de intervenție a fost trimisă, miercuri, la fața locului. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, traficul fiind blocat vreme de câteva zeci de minute, pe ruta Timpuri Noi – Tineretului, până când linia de tramvai a fost reparată, scrie Digi24.

Bucureștiul se confruntă cu tot mai multe probleme la șinele de tramvai

De mai bine de douăzeci de ani, 26 dintre cei 130 de kilometri nu au mai fost înlocuiți, iar problemele și accidentele ce implică șine de tramvai sunt din ce în ce mai frecvente în București.

Mai mult decât atât, fiind foarte vechi, acestea sunt grav afectate în zilele caniculare.

Un bărbat, rănit după ce o șină a pătruns în podeaua tramvaiului

Un bărbat a fost rănit într-un tramvai al liniei 19 după ce o bucată de șină a intrat prin podeaua vehiculului. Incidentul a avut loc în stația de pe strada Nerva Traian. Victima este un bărbat de 54 ani, rănit la piciorul stâng, anunță brigada rutieră.

El a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Bagdasar, iar până la sosirea cadrelor medicale a fost ajutat de către călători. Despre acest incident, STB a transmis, printr-un comunicat de presă, că face „toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă:

„În jurul orei 13:05, pe Str. Nerva Traian, în zona stației Papazoglu, sens Complex Titan, un obiect metalic desprins din ansamblul căii de rulare a intrat prin podeaua unui tramvai din linia 19 și a accidentat un călător la picior.

În prezent, circulația tramvaielor din linia 19 este blocată pentru desfășurarea cercetărilor de către Brigada rutieră. După finalizarea cercetărilor, echipele de intervenție STB SA vor acționa pentru remedierea defecțiunii, astfel încât tramvaiele din linia 19 să-și reia circulația.

Ne cerem scuze pentru impedimentul creat. STB SA depune toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă in condiții normale de către mijloacele de transport”.

Un tramvai s-a rupt și a deraiat

Un episod destul de grav a avut loc la începutul lunii iulie, în sectorul 5 din Bucureşti. Un tramvai de pe linia 32 a deraiat în deptul staţiei Petre Ispirescu, pe sensul către Piaţa Unirii.

Potrivit STB, a deraiat un vagon de serviciu fără pasageri. De altfel, pe panoul luminos al acestuia, unde este de obicei afișat numărul tramvaiului și ruta pe care circulă acesta, era afișat „Probe”.

În urma acestui incident, Circulația tramvaielor de pe linia 32 spre Unirii este blocată. A venit la fața locului o echipă de la Intervenții STB, care cercetează cauzele incidentului.

Se pare că linia 32 este una dintre cele mai ghinioniste din Bucureşti. În 23 iunie, un alt tramvai, aflat tot în probe, a deraiat pe linia 32. Și în acel caz, circulația tramvaielor a fost deviată.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”