Un oraș și trei comune din județul Neamț rămân fără apă din cauza secetei

Un oraș și trei comune din județul Neamț rămân fără apă din cauza secetei
Foto: Pixabay.

În următoarele zile orașul Târgu Neamț și alte trei comune din județul Neamț vor avea presiune scăzută la apă sau chiar vor rămâne fără alimentare, din cauza temperaturilor ridicate și a secetei severe conform,  Ziar Piatra Neamț.

”Având în vedere lipsa precipitaţiilor și a temperaturilor ridicate din ultima perioadă ceea ce a condus la scăderea nivelului de apă din pânza freatică, pentru refacerea nivelului de apă brută în rezervoare în vederea potabilizării şi distribuirii către utilizatori, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută, existând în unele zone și posibilitatea opririi temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă”, informează serviciul local.

Care sunt localitățile afectate:

  • Orașul Tg. Neamț începând de astăzi, 29.06.2022, ora 10,00, până la data de 30.06.2022 ora 09.00.
  • Comuna Agapia începând de astăzi, 29.06.2022, ora 10,00, până la data de 30.06.2022 ora 09.00.
  • Comuna Bălțătești începând de astăzi, 29.06.2022, ora 10,00, până la data de 30.06.2022 ora 09.00.
  • Sat Nemțișor Comuna Vânători-Neamț începând de astăzi, 29.06.2022, ora 10,00, până la data de 30.06.2022, ora 09.00.

Apă potabilă doar câteva ore pe zi, din cauza secetei şi a temperaturilor ridicate

De asemenea, în mai multe comune ieșene apa potabilă este furnizată în funcție de program, mai exact dimineaţa şi seara. Conducerea societăţii Apavital a transmis  că această măsură a fost luată deoarece resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează foarte repede și este nevoie ca acestea să se refacă  periodic.

Cât despre cei afectați, pe listă se află locuitorii din comunele Focuri, Belceşti, Româneşti, Coarnele Caprei, Gropniţa, Todireşti şi Lespezi.  Apa potabilă va fi furnizată în funcție de program, câteva ore dimineaţa şi alte câteva ore seara, au anunțat reprezentanții societății Apavital pe rețelele de socializare.

Această măsura va fi aplicată începând din 29 iunie până pe 31 iulie.

„Facem un apel la spiritul civic al cetăţenilor din comuna Miroslava şi recomandăm evitarea udatului excesiv al grădinilor şi culturilor agricole şi utilizarea apei potabile numai pentru igiena personală şi în scop menajer. Ţinem permanent legătura cu operatorul regional de apă şi canalizare pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru toţi cetăţenii comunei”, a transmis Primăria Miroslava, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest