Nicușor Dan: Pentru nehotărâți cred că este foarte important ca dezbaterea dintre candidații la Primărie să aibă loc. Refuzul unei dezbateri înseamnă fuga de răspundere din fața bucureștenilor (VIDEO)

Nicușor Dan: Pentru nehotărâți cred că este foarte important ca dezbaterea dintre candidații la Primărie să aibă loc. Refuzul unei dezbateri înseamnă fuga de răspundere din fața bucureștenilor (VIDEO)

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL și USR-PLUS a anunțat că o așteaptă pe contracandidata sa, Gabriela Firea, la două dezbateri electorale, una dintre ele la invitația B1 TV, în cursul săptămânii viitoare, ultima săptpmână din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie. În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o sâmbătă, Nicușor Dan a venit cu o serie de răspunsuri la acuzațiile lansate la adresa sa de principala sa contracandidată și a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie privind intențiile de vot ale bucureștenilor.

Nicușor Dan:Este o campanie de minciună și manipulare. Nu există niciun om în echipa noastră care să aibă coronavirus

„Este o campanie de minciună și manipulare, bazată pe telefoane, pe mesaje online neasumate. În primul rând, nu există niciun om în echipa noastră care să aibă coronavirus. Este o minciună și este o inconștiență să minți pe un astfel de subiect. Fake news-ul de ieri cu DNA, o minciună absolută. Faptul că în Parcul Tineretului nu există autorizație – exista autorizație definitivă pentru acea construcție. Că voi tăia subvenția la căldură, nu e adevărat. Mai mult, ei nu plătesc subvenția și de aia Termoenergetica este în halul în care este și oamenii nu au acum apă caldă. Că voi tăia subvenția la transportul public – fals. Că voi tăia subvenția pentru persoanele cu dizabilități – fals. Niciodată nu am spus așa ceva, dimpotrivă, am spus foarte multe măsuri pe care actuala administrație nu le-a luat și pe care noi le vom lua pentru persoanele cu dizabilități, începând cu accesibilizarea orașului”, a declarat Nicușor Dan precizând declarându-se optimist că „bucureștenii vor înțelege cine vine cu proiecte, cine vine cu soluții pentru viața lor reală și cine se folosește de minciuni ca să acopere nerealizările și eșecurile mandatului pe care l-a avut”.

”În schimb, eu am venit cu niște informații. Am spus că există 50 de persoane care conduc, de fapt, Primăria Capitalei și care au singura calitate de a fi nași, fini, prieteni, parteneri de afaceri, vecini care în felul ăsta au ajus la Primăria Capitalei. Vreau un răspuns la chestiunea asta. Oamenii ăștia, din cauză că nu au o competență pentru funcțiile pe care le ocupă, nu sunt în stare să atragă fonduri europene nu sunt în stare să rezolve traficul, poluarea”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan:Consider că refuzul unei dezbateri înseamnă fuga de răspundere din fața bucureștenilor

În acest context, candidatul susținut de forțele de dreapta a precizat că este important ca bucureștenii să vadă o dezbatere între primii doi candidați la Primăria Capitalei, precizând că un refuz din partea adversarei sale echivalează cu o fugă de responsabilitate.

”Am fost la sediul PSD. Acolo am lansată încă o dată invitația pentru primarul în funcție de a veni la o dezbatere unu la unu. I-am spus că aștept până ieri după-amiază (vineri-n.r.) un răspuns. Ca de obicei n-am primit niciun răspuns, am primit un șir de fraze întortocheate din acre nu se înțelege nimic. Deci nu există un răspuns la această invitație, de a avea trei zile de dezbatere – miercuri, joi și vineri – în sala de Consiliu a Primăriei Capitalei.

Între timp, televiziunile au făcut invitații clare. Marți, la ora 21, în urma invitației pe care am primit-o de la postul B1 TV, o aștept la o dezbatere unu la unu la B1 TV. Miercuri, de la ora 21, în urma invitației pe care postul Realitatea ne-a făcut-o, o aștept la o dezbatere unu la unu la Realitatea. (…) Consider că refuzul unei dezbateri înseamnă fuga de răspundere din fața bucureștenilor”, a mai spus Dan.

Totodată, Nicușor Dan a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie făcut în perioada 16-17 septembrie de compania Novel research, din care reiese că bucureștenii au următoarele intenții de vot: Nicușor Dan 33%, Gabriela Firea 30,5%, indeciși 18,5% Traian Băsescu 9%, alți candidați 9%

„Totul depinde de prezența la vot. Pentru nehotărâți cred că este foarte important ca dezbaterea dintre candidații la primărie să aibă loc. Sunt candidatul care a venit în această campanie cu proiecte, soluții. Am primit în schimb un șir de acuze și de minciuni, care să ascundă bilanțul corect al actualului mandat”, a mai spus Nicușor Dan.

Consider că refuzul unei dezbateri înseamnă fuga de răspundere din fața bucureștenilor.

Nicușor Dan: Pentru nehotărâți cred că este foarte important ca dezbaterea dintre candidații la Primărie să aibă loc. Refuzul unei dezbateri înseamnă fuga de răspundere din fața bucureștenilor