Achimaş Cadariu susține că este victima unei campanii media de denigrare: ”Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău”

Achimaş Cadariu susține că este victima unei campanii media de denigrare: ”Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău”
Foto:b365.ro

În plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în sute de spitale, spre disperarea pacienţilor, ministrul Sănătăţii vine cu o explicaţie halucinantă: este victimă a unei campanii media de denigrare. El susţine că au fost prezentate, în ultimele zile, informaţii eronate referitoare la activitatea sa de manager al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Deși ca ministru face verificări în cazul dezinfectanților diluați, ca director al unui spital din Cluj-Napoca, Patriciu Achimaş Cadariu a recunoscut că a cumpărat substante de la Hexi Pharma, informează B1 TV.

”Se fac afirmaţii extrem de tendenţioase în ceea ce mă priveşte, prezentându-se absolut eronat numărul contractelor, valoarea lor şi modul în care au fost ele făcute. Au fost strict trei contracte cadru care au însumat 11% din totalul valorii cu care în acea perioadă s-au achiziţionat dezinfectanţi în Institutul Oncologic. Iar în septembrie 2015 am trecut prin furcile caudine ale Curţii de Conturi care a verificat modalitatea în care s-a făcut contractul, iar modul este unul corect. Şi acest dezinfectant se cumpără pe procedura standard, de licitaţie deschisă, este în SEAP şi sigur că toţi aceşti dezinfectanţi sunt verificaţi prin metodele specifice”, a declarat Cadariu, în urma apariţiei în spaţiul public a informaţiilor potrivit cărora în 2012, pe vremea în care era directorul Institutul Oncologic din Cluj a cumpărat dezinfectanţi de la Hexi Pharma.

Ministrul a venit şi cu un verdict în urma scandalului dezinfectanţilor diluaţi, care a şocat opinia publică, şi anume că el ar fi căzut victimă unei campanii media împotriva sa. A refuzat însă să dea mai multe explicaţii, iar apoi s-a răzgândit şi a susţinut că doar se miră şi îşi pune întrebări.

”Ştiu ce campanie s-a pregătit astazi împotriva mea şi ce va continua în zilele următoare. Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău, atâta vreme cât am făcut strict două lucruri. Am respectat legea şi m-am concentrat pe programul sectorial de guvernare”, a susținut ministrul.

Dosarul Hexi Pharma s-a aflat la Parchetul general, la DIICOT şi la DNA, însă niciuna din instituţii nu a avut competenţa pentru a da o soluţie sau n-a avut la acel moment suficiente probe pentru a începe urmărirea penală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor
19:59 - Cu cât a crescut datoria guvernamentală. Datele oficiale publicate de Ministerul Finanţelor
19:36 - Aproape 50.000 de cazuri de violență domestică în primele cinci luni ale acestui an. Femeile și copiii, principalele victime
19:23 - Diana Stoica (USR): Nici PSD-ul, nici PNL-ul nu s-au ținut de cuvânt când au intrat la guvernare