Curtea a decis, cei doi tineri abuzați de Michael Jackson pot merge în instanță

Curtea a decis, cei doi tineri abuzați de Michael Jackson pot merge în instanță
Foto: Hepta.ro

Cei doi bărbați care au fost abuzați de Michael Jackson, și care apar în documentarul Leaving Neverland, pot da în judecată două dintre companiile starului, după decizia unei cuți din SUA, conform BBC.com. Wade Robson și James Safechuck susțin că au fost abuzați sexual de Michael Jackson în anii 80 și 90 în timp ce stăteau la ferma sa din Neverland. Starul a murit în 2009 iar familia sa a negat cu vehemență acuzațiile.

Anterior curtea le-a respins celor doi dreptul la proces pentru că legea în California prevede ca acuzațiile de abuz sexual contra unui minor să fie aduse la cunoștința organelor până când victima împlinește de 26 de ani.

Totuși o nouă lege intrată în vigoare la 1 ianuarie extinde această perioadă până când victima împlinește 40 de ani.
Wade Robson și James Safechuck spun că au fost abuzați de la vârsta de 7 și 10 ani.

Howard Weitzman, avocatul care reprezintă companiile lui Michael Jackson a spus că ” Decizia Curții de Apel reînvie procesele împotriva companiilor lui Michael Jackson, procese care pretind într-un mod absurd că angajații lui Michael sunt responsabili pentru abuzuri sexuale care nu au avut loc niciodată”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti