Premierul Boris Johnson a anunţat că va impune restricţii mai dure în Anglia. Cursurile școlare se mută în online

Premierul Boris Johnson a anunţat că va impune restricţii mai dure în Anglia. Cursurile școlare se mută în online
foto: Hepta.ro / DPA Images / Tolga Akmen

PremierulMarii Britanii,Boris Johnson, a anunțat luni searăcă va impune restricţii mai dure în Anglia, după ce țara a înregistrat o creștere semnificativăa cazurilor deCovid-19în contextul sărbătorilor de la sfârșitul anului 2020.

Noi restricții în Marea Britanie

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirusau crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului.

În ultimele 24 de ore au fost raportate în jur de 55.000 de cazuri noi. De la debutul crizei sanitare și până duminică, 75.000 de persoane din ţară au murit din cauza malariei respiratorii, al doilea cel mai mare bilanţ din Uniunea Europeană (UE).

Aflat în vizită la un spital pentru a vedea primii oameni care sunt imunizați cu vaccinul produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, primul ministru, Boris Johnson, a spus că ţara se confruntă cu săptămâni „dure, dure.”

„Dacă vă uitaţi la cifre, nu există nicio îndoială că va trebui să luăm măsuri mai dure şi le vom anunţa în timp util. Epidemia este cu adevărat în creştere.”, a transmis premierul britanic.

Școlile se mută online pentru majoritatea elevilor

Școlile primare și secundare trebuie să treacă de mâine la învățarea la distanță, cu excepția copiilor vulnerabili și a lucrătorilor cheie, a spus mai Boris Johnson.

Boris Johnson a menționat că „înțelege complet inconvenientele și stresul”, pe care întreruperea educației le va provoca părinților și elevilor.

Cu toate acestea, oficialul susține căguvernul britanic a făcut „tot ce îi stă în putință pentru a menține școlile deschise” din cauza importanței educației pentru șansele în viață ale copiilor.

„Problema nu este că școlile sunt nesigure pentru copii”, spune el, adăugând că este foarte puțin probabil ca elevii să fie grav afectați chiar de noua tulpina a coronavirusului descoperită în sud-estul Angliei.

Premierul spune însă că unitățile de învățământar putea acționa ca „vectori de transmitere”, provocând răspândirea virusului între gospodării.

În prezent, Anglia este împărţită pe patru niveluri de restricţii, în funcţie de prevalenţa virusului, marea majoritate a ţării fiind în nivelurile 3 şi 4, unde întâlnirile sociale sunt restricţionate şi restaurantele şi puburile sunt închise.

Urmăriți B1TV.ro și pe