Rușii vor interzicerea Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Google prin lege

Rușii vor interzicerea Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Google prin lege
foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexei Druzhinin

Faptul că produsele și serviciile americane nu sunt pe placul conducătorilor ruși, este un fapt deja binecunoscut. Contraofensiva dură a oficialilor de la Moscova ar putea veni prin intermediul unui proiect de lege, informează Reuters.

Interzicerea Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat și a altor aplicații mobile americane foarte populare ar putea deveni realitate. Mai mulți deputați ruși au înaintat deja în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, un proiect de lege care va permite guvernului să restricționeze accesul online la giganții americani din social media.

LinkedIn, interzisă deja în Rusia

Companiile americane sunt acuzate de discriminare împotriva celor rusești. Russia Today, RIA Novosti și Crimea 24 se numără printre entitățile rusești penalizate de aplicații precum Facebook, Twitter sau Youtube.

Inițiativa deputaților vine după ce Twitter a început din luna august să marcheze conturile mai multor organizații media din Rusia și a mai multor oficialicu descrierea „afiliați aistatului”.

LinkedIn, care aparține celor de la Microsoft, este deja blocată în Rusia. O instanță a decis că platforma a încălcat o regulă adoptată în 2015, potrivit căreia toate datele despre cetățeni ruși trebuie stocate pe teritoriul țării.

Cea mai populară rețea socială rusească este VK.com, cu aspect și opțiuni aproape indentice cu Facebook.