SUA au avertizat Rusia încă de acum o lună că avioanele de vânătoare care încalcă spațiul aerian al Turciei riscă să fie doborâte

SUA au avertizat Rusia încă de acum o lună că avioanele de vânătoare care încalcă spațiul aerian al Turciei riscă să fie doborâte
Foto: The Guardian

Tensiune militară maximă în zona de graniţă dintre Turcia şi Siria, după ce un avion militar rusesc a fost doborât de armata turcă, ţară membră NATO.

Autoritățile de la Ankara spun că avionul rus de vânătoare Suhoi-24 a încălcat spațiul aerian suveran. Și nu ar fi pentru prima oară când Rusia violează spațiul aerian al Turciei. În urmă cu o lună, două avioane ruse au zburat deasupra Turciei provocând un scandal uriaș diplomatic, scrie The Guardian.

Secretarul de stat american, John Kerry, i-a avertizat pe oficialii ruși, încă de la începutul lunii octombrie, că avioanele care încalcă spațiul aerian al Turciei pot fi doborâte de armata din această țară.

“Avioanele ruse care încalcă spațiul aerian turc riscă să fie doborâte”, spunea î urmă cu o lună John Kerry.

La întâlnirea de urgență a ambasadorilor NATO din octombrie, aliații au condamnat Kremlinul pentru încălcarea repetată a spațiului aerian turc.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit