Prognoza meteo, azi, 4 februarie 2021. Temperaturile rămân ridicate, însă vântul se intensifică

Joi, 4 februarie, temperaturile continuă să crească, însă vântul rămânedestul de activmai ales în nord-vestul,nord-estul, centrul țării și în zona montană. O să mai plouă în vest, nord și centru, iar în zona montană înaltă vorcădeaprecipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade.

Cum va fi vremea azi, 4 februarie 2021

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, valabil joi, de la ora06:00 pânăla ora 21:00. În acest intervalvântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.
În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est.

Sunt vizate de codul galben de vânt puternic județele Satu Mare, Maramureș, Mureș, Suceava, Arad, Neamț, Bacău. Vrancea, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara. Arad, Alba, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud.

Temperaturileîn principalele zone din țară

Banat și Crișana: Maxime de până la 12grade Celsius, minimede4…5

Transilvania: 7 gradela amiază,minimeleîntre 0 și -2 grade Celsius

Maramureș: Maximele în jur de 11 grade, minimele de3 grade

Moldova: 12 grade la miezul zilei și în jur de 3 noaptea

Muntenia și Dobrogea: 16 grade maxim,2 grade minim

Oltenia: Maxime de 11 grade, minime de 4

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală vremea va deveni deosebit de caldăpentru această perioadă a anului.Cerul va fi variabil,iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări după-amiază. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineața va fi ceață.

Prognoza meteo la munte

Temperaturile primăvăratice se vor resimți și în zona montană, însă vântul va bate cu putere și va atinge la rafaleviteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, peste90…120 km/h.La altitudini ridicate va cădea lapoviţa și ninsoare, iar în zonele mai joase o să plouă.