Prognoza meteo, azi, 4 ianuarie 2021. Vreme închisă în cea mai mare parte a teritoriului. Temeperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă

Prognoza meteo, azi, 4 ianuarie 2021. Vreme închisă în cea mai mare parte a teritoriului. Temeperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii anunță vreme închisă în prima zi a săptămânii. Chiar dacă cerul va fi înnorat, maximele din termometre vor rămâne în continuare ridicate, fiind mult mai mari față de normalul perioadei de iarnă.

Până în data de 12 ianuarie 2021 cerul va fi variabil, iar valorile din termometre vor fi mai ridicate pentru această perioadă a anului.

Ninsoarile se vor semnala la munte, la altitudini de peste 1.200 de metri, iar în restul țării se vor semnala ploi, la începutul primei săptămâni din ianuarie. În rest, precipitațiile semnalate vor fi sub formă de ploi slabe.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 4 ianuarie 2021

Vremea va rămâne mai caldă decât normalul perioadei în zilele ce urmează, cu valori termice maxime cuprinse între 6 și 15 grade Celsius, în cursul zilei de duminică și luni și 4 și 13 grade marți.

Prima decadă din inauarie rămâne caldă, însă, va fi ploioasă, pe fondul unei mase de aer cald și umed. Astăzi cerul va avea înnorări persistente în sud est, în este și în zonele deruloase din sud, unde ploile vor fi frecvente și pe alocuri moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi variabil. Pe tot parcursul zilei se vor semnala înnorări temporar accentuate, iar valorile din termometre vor rămâne în continuare ridicate pentru această perioadă a anului. În cea de-a doua jumătate a zilei de azi va plua slab.

Valorile minime se vor încadra între 6 -7 grade Celsius, în timp ce maxima din timpul zilei va ajunge până la 14 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La multe sunt așteptate precipitații mixte, mai importante cantitativ în regiunile sudice și sud-vestice, unde se pot acumula și 15 – 20 de l/mp. În Munții Banatului și Carpații Meridionali, rafalele vântului vor depăși 85 – 95 km/h. Mâine, ploile vor cuprinde treptat toate regiunile și vor fi în general moderate cantitativ. În dealurile sudice se vor acumula peste 30 – 40 l/mp.

În zona montană, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile mai consistente, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, unde și vântul se va intensifica.

Prognoza meteo pe litoral

Cerul va fi parțial la malul mării. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar maximele din timpul zilei vor ajunge până la 13 grade Celsius.

Minimele din termometre vor indica valori cuprinse între 9 și 10 grade Celsius.