Autoritățile vor să cumpere 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere. Șoferii vor fi înștiințați automat când primesc amendă

Autoritățile vor să cumpere 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere. Șoferii vor fi înștiințați automat când primesc amendă
Ministerul Transporturilor vrea să cumpere 300 de radare fixe. Șoferii care comit abateri vor fi înştiinţaţi automat că au fost amendați. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Transporturilor vrea să cumpere 300 de radare fixe, 500 de camere de supraveghere și o mie de limitatoare de viteză. Șoferii care încalcă legislația rutieră vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă, informează PRO TV.

Investiții în siguranța rutieră: Radare fixe și camere de supraveghere

Ministerul Transporturilor vrea să achiziționeze 300 de radare fixe şi o mie de limitatoare de viteză noi. De asemenea, vrea să mai cumpere 500 de camere video care vor înregistra numerele de înmatriculare ale maşinilor.

Șoferii care comit abateri precum condusul cu viteză, încălcarea liniei continue sau circulatul pe banda de urgenţă a autostrăzii vor fi anunțați automat că au fost amendați.

Dispozitivele vor costa 35 de milioane de euro și ar putea fi implementate prin PNRR până în 2025

România, cifre negre privind accidentele rutiere

În România mor anual în accidente rutiere aproape 100 de oameni la un milion de locuitori. Procentul e aproape dublu față de media UE.

Sunt cel puţin 267 de puncte negre unde au avut loc numeroase accidente mortale. Până în 2030, Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Interne vor să reducă numărul la jumătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe