BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”

BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”. Sursa Foto: Hepta/Uli Deck/dpa

Bayerische Motoren Werke (BMW) explorează noi investiţii în energie solară, geotermală şi hidrogen, pentru a-și reduce dependența de gazele naturale, a declarat luni directorul de producţie Milan Nedeljkovic, avertizând că interzicerea importurilor de gaz rusesc va bloca industria, potrivit Reuters.

BMW explorează investiții în energie pentru a reduce dependența de gazele rusești

Producătorul auto german, care s-a bazat în proporţie de 54% pe gazele naturale pentru consumul său de energie din anul 2021, examinează la ce fabrici poate monta panouri solare şi dezvoltă planuri cu autorităţile locale pentru a transporta hidrogen către uzina sa din Leipzig, Germania.

„Hidrogenul este extrem de potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa cererea de gaze”, a declarat Milan Nedeljkovic.

„Industria noastră este responsabilă pentru aproximativ 37% din consumul Germaniei de gaze naturale”, a răspuns Nedeljkovic, când a fost întrebat ce se va întâmpla la fabricile BMW în eventualitatea opririi livrărilor de gaze din Rusia. „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”, a avertizat oficialul.

Noua uzină din Debrecen, Ungaria, care, susţine BMW, ar urma să fie prima din lume ca va funcţiona fără combustibili fosili, va fi puternic dependentă de energia solară, iar grupul auto analizează şi folosirea energiei geotermale, a explicat Nedelkjovic.

BMW avertizează că interzicerea importurilor de gaz rusesc va bloca industria auto

Milan Nedeljkovic a fost întrebat de energia nucleară, ce reprezintă aproximativ jumătate din furnizarea cu energie în Ungaria, dar este eliminată în Germania: „Energia nucleară poate fi un factor de stabilizare, în special în perioadele dificile. Pentru propria noastră producţie ne bazăm pe sursele de energie regenerabilă”.

Grupul german, care deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, se aşteaptă ca vânzările din acest an să fie în linie cu cele din 2021, iar marja operaţională pe segmentul auto să se situeze între 7-9%, din cauza efectelor războiului asupra producţiei. Fără impactul războiului, compania ar fi avut ca obiectiv o marjă între 8-10%, informează Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:06 - Turiști români, dezamăgiți de condițiile dezastruoase dintr-un hotel din Turcia: „Nu credeam că mai există asemenea bombe”
20:03 - Theodor Paleologu: Putin era chitit să atace Ucraina indiferent ce concesii i se făceau. El vrea să șteargă Ucraina de pe hartă, considerând-o o invenție antirusă / Zelenski e un comunicator fabulos (VIDEO)
19:52 - Nicolae Ciucă: SUA, cel mai apropiat aliat militar al nostru / Anul trecut, comerțul bilateral a atins un nou maxim istoric / Avem încredere că procesul de aderare la OCDE va fi accelerat (VIDEO)
19:37 - Borșul este amenințat de război, spune Unesco și-l pune pe lista de urgență alături de subiecte cum ar fi protecția jurnaliștilor
19:29 - Nicolae Ciucă: Cel mai bun mod de a răspunde la agresiunea Rusiei, să acționăm împreună ca o singură comunitate euroatlantică de valori și idealuri. România, un susținător ferm al unității transatlantice (VIDEO)
19:24 - Wizz Air și Ryan Air, în vizorul ANPC după sute de sesizări privind serviciile oferite
19:07 - Ministrul finlandez de externe: Arhitectura europeană de securitate a fost spartă. Există un nou tip de zid de fier între Rusia și restul. „Desigur” că un război în Europa dincolo de Ucraina este o posibilitate
18:57 - Theodor Paleologu: PNL merge în zid / Problema lui Ciucă legată de plagiat nu face bine Armatei / Când Ciolacu va ajunge premier, se va vedea mai bine șubrezenia pregătirii lui (VIDEO)
18:46 - Cercetătorii au dezvoltat un algoritm care poate prezice în ce zone vor avea loc crime. Acesta are o precizie de 90%
18:36 - Noutățile Netflix din luna iulie. Stranger Things sezonul 4 partea a doua este cel mai așteptat