Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație a modelului Sandero: Care sunt defecţiunile avute în vedere

Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație a modelului Sandero: Care sunt defecţiunile avute în vedere
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Ca urmare a unor posibile defecțiuni ale sistemului de injecție a motorului de 1.0 benzină aspirat, Dacia a inițiat o rechemare a peste 10.000 de autovehicule ce vor ajunge în service.

1.366 de autovehicule din România, în service

Ca urmare a rechemării inițiate de către Dacia, peste 1.366 de autovehicule din România vor ajunge în service, arată profit.ro

Cele mai multe autovehicule chemate în service se află în Franța, peste 2.000, restul de autovehicule fiind distribuite în celelalte piețe europene.

Lansată la începutul anului, Dacia Sandero s-a bucurat de un succes răsunător. Aceasta a atins primul loc la înmatriculări în Europa, iar cei de la site-ul „What Car?” au catalogat Dacia Sandero drept Mașina Anului 2021.

Constructorul de la Mioveni a fost nevoit să înștiințeze autoritățile cu privire la noua generație Sandero și Logan, mai exact, a autovehiculelor cu motorul pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.000 cm cubi (cod motor B4D*419). Aceste sesizări au venit în urma unor posibile defecțiuni a conductei de alimentare cu benzină. Dacă nu este reparată, conducta de înaltă presiune poate duce la scurgeri în compartimentul motor, ce poate duce la incendii.

Dacia, la a doua rechemare

În trecut, Dacia a mai inițiat o rechemare, dar de data aceasta, a avut în vedere înlocuirea butonului SOS, ce avertiza serviciul de urgență 112, în cazul unui accident rutier.

Ultima oră
20:26 - Valeriu Gheorghiță: Nu este exclus potențialul tulpinii sud-africane de a fi responsabilă de un nou val de îmbolnăviri / E o altă situație clară în care o variantă virală e generată într-o țară cu rată mică de vaccinare (VIDEO)
20:10 - Valeriu Gheorghiță, despre varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud: Ne îngrijorează foarte mult. Se estimează probabil un potențial crescut al acesteia de a ocoli cel puțin parțial răspunsul imun (VIDEO)
20:10 - Momente grele pentru Will Smith, petrecute alături de Serena și Venus Willims: „Au fost cele mai groaznice două ore din viața mea” (VIDEO)
20:00 - Thriller la tragerea la sorți pentru baraj. Cupa Mondială din Qatar 2022 va fi fără Portugalia sau Italia, ultimele două campioane europene / România ar fi avut șanse infime la calificare
19:51 - Momente cumplite pentru Delia. Jurata trebuie să decidă soarta concurenților de la XFactor
19:40 - Adrian Câciu (PSD), noul ministru al Finanțelor: Bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari
19:38 - Radu Țincu: Comisia Europeană recomandă suspendarea zborurilor din zona Africii de Sud și carantinarea persoanelor care vin de acolo. Aștept o reacție a Guvernului României (VIDEO)
19:19 - BioNTech/Pfizer evaluează eficiența vaccinului său împotriva variantei de coronavirus descoperită în Africa de Sud. Când vor fi prezentate primele rezultate
19:18 - Radu Țincu: Dacă într-adevăr varianta sud-africană nu mai răspunde la anticorpii pe care îi avem, cel mai probabil va fi necesară o nouă producție de vaccinuri (VIDEO)
19:17 - Lady Panda și-a dat masca jos. Horia Brenciu: „Ești una dintre cele mai frumoase voci din țara asta”