Dacia, cele mai mari creșteri pe piața din Germania: „Fiecare model nou-lansat de Dacia este un succes de piață”

Dacia, cele mai mari creșteri pe piața din Germania: „Fiecare model nou-lansat de Dacia este un succes de piață”
Foto: Dacia / Facebook

„Fiecare model nou-lansat de Dacia este un succes de piață”, scriau de curând jurnaliștii germani, într-o publicație de specialitate. Acest lucru nu este doar o figură de stil, ci poate fi vizibil în statisticile oficiale privind înmatriculările din Germania, în care marca românească are un an foarte bun, cu creșteri foarte mari, de la o lună la alta, arată Profit.

Dacia concurează direct cu Tesla

Dacia a realizat în luna septembrie, pe cea mai mare piață auto din Europa, o creștere de 71,9%, a treia cea mai mare de pe piață, după Polestar și Tesla, două mărci complet electrice care atrag permanent noi clienți.

Dacia atrage în schimb clienți aflați la polul opus față de cei ai mărcilor electrice, respectiv pe cei interesați de prețuri accesibile, care au cumpărat în septembrie un total de 5.119 de autoturisme.

Este un nivel cam la jumătate din cel înregistrat pe piața din Franța, de exemplu, dar unul foarte bun, comparativ cu celelalte țări unde este prezentă.

După trei trimestre, Dacia a reușit să ajungă la un volum total de 41.221 de autoturisme cu o creștere comparativ cu perioada similară din 2021 de 47,9%, un nivel depășit de asemenea doar de Polestar și Tesla.

Situația pieței germane de automobile s-a îmbunătățit în ultimele două luni, chiar dacă nivelul ei rămâne sub cel din 2021, pe intervalul ianuarie – septembrie.

În ultima lună, înmatriculările au ajuns la 224.816 unități, cu 14,1% mai multe față de anul trecut, însă doar jumătate dintre constructori au crescut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”