Mașinile cu alimentare la priză vor atinge curând pragul de 20 de milioane – Bloomberg

Mașinile cu alimentare la priză vor atinge curând pragul de 20 de milioane – Bloomberg
Masina electrica. Sursa foto: Pixabay

Bloomberg New Energy Finance estimează că va fi depășit în curând pragul de 20 de milioane de vehicule cu încărcare la priză  la nivel mondial.

În doar câteva săptămâni șoselele din întreaga lume vor găzdui, 20 de milioane de mașini electrice și hibride cu alimentare la priză, arată un raport al BNEF.

Trebuie luat în calcul și faptul că în urmă cu doar șase ani, în 2016, numărul mașinilor cu încărcare la priză abia atingea 1 milion de vehicule.

În a doua jumătate a lui 2022, vor fi înmatriculate câte 1 milion de mașini în fiecare lună

Bloomberg New Energy Finance  la finalul acestui an, estimează că numărul de vehicule electrice și hibride „plug-in” va urca la 26 de milioane. Asta pentru că, în a doua jumătate a lui 2022, vor fi înmatriculate, în fiecare lună, câte 1 milion de astfel de mașini.

Ritmul de creștere al parcului de mașini cu alimentare la priză este mult mai crescut decât au estimat analiștii cu câțiva ani în urmă. Prognozele multor companii de cercetări de piață arătau până de curând că pe șoselele din întreaga lume vor circula 71 de milioane de mașini electrice și hibride „plug-in” cel mai devreme în 2035. În schimb,  noile cercetări ale BNEF arată că acest plafon va fi atins până în 2025, cu zece ani mai devreme, relatează Economica.ro.

China deține 46% din flota de mașini electrice și hibride „plug-in”

Tot analiștii Bloomberg arată și că distribuția acestor mașini este departe de a fi uniformă. Doar câteva regiuni de pe mapamond au accelerat puternic în comercializarea de mașini cu încărcare la priză. Datele BNEF arată că, în prezent, China deține 46% din flota de mașini electrice și hibride „plug-in”, în timp ce în Europa se găsesc 34%, iar în SUA circa 15%. Restul continentelor lumii abia acoperă cele cinci procente rămase.

O creștere rapidă a vânzărilor de mașini electrice și hibride  dupa  cea din Japonia, este așteptată în Brazilia, Mexic și Asia de Sud-Est. În acest caz, succesul va fi generat în special de vehiculele cu prețuri reduse, conform analiștilor.

Analiza celor de la BNEF mai arată că „următorii ani vor aduce progrese remarcabile în adoptarea vehiculelor electrice, dar ținut cont de sarcina uriașă reprezentată de transformarea flotei de vehicule a întregii lumi. BNEF estimează că, pe șoselele din întreaga lume, există 1,2 miliarde de vehicule ușoare de pasageri. La sfârșitul anului 2022, doar puțin peste 2% dintre acestea vor fi electrice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe