Mașinile electrice Tesla se scumpesc. Care este ultima decizie a lui Elon Musk

Mașinile electrice Tesla se scumpesc. Care este ultima decizie a lui Elon Musk
Mașină Tesla / Foto: Hepta

Tesla a anunțat că va majora prețurile pentru două dintre modelele sale cele mai achiziționate, în urma deificitului de chipuri, dar și în urma problemelor legate de lanțul de aprovizionare. 

După ce Tesla a raportat câștiguri trimestriale record, compania a anunțat că autovehiculele din gama Model X Long Range și Model S Long Range se scumpesc cu peste 5.000 de dolari. De asemenea, în ciuda recordului Model 3 în Europa, Tesla Model 3 și Tesla Model Y se scumpesc cu peste 2.000 de dolari, începând de luna viitoare.

Criza globală afectează industria mașinilor electrice

„Observam o presiune semnificativă asupra costurilor în lanțul nostru de aprovizionare, așa că a trebuit să creștem prețurile vehiculelor, cel puțin temporar, dar sperăm să reducem efectiv prețurile în timp și să le facem mai accesibile.” , a transmis CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Anul trecut, Elon Musk a raportat că Tesla va produce mașini electrice mult mai accesibile, prețul estimat de Musk fiind acela de 25.000 de dolari. Chiar și așa, compania s-a lovit de probleme legate de criza globală de chip-uri, dar și de restricții și scăderi economice datorate pandemiei cu noul coronavirus. Problemele pe care Tesla le întâmpină fac ca pronosticul lui Musk de a lansa o mașină electrică accesibilă până în 2023 să fie incert.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)