Modelul Dacia Spring va fi vândut și în țările non-europeane. Care este prima țară unde va ajunge prima mașină electrică a acestui brand

Modelul Dacia Spring va fi vândut și în țările non-europeane. Care este prima țară unde va ajunge prima mașină electrică a acestui brand
Modelul Dacia Spring va fi vândut și în țările non-europeane. Care este prima țară unde va ajunge prima mașină electrică a acestui brand. Sursa Foto: Hepta/ Ramon Costa/SOPA

Grupul Renault, care deține marca Dacia, a hotărât să vândă modelul Dacia Spring, prima mașină electrică a acestui brand și în afara Europei.

Prima țară din afara Europei unde va fi vândut modelul Dacia Spring este Maroc, informează profit.ro.

Dacia Spring ajunge și în țările non-europeane

Cu o uzină în care sunt produse o parte din modelele Dacia și cu o cotă de piață uriașă a grupului Renault (aproape 50%), Dacia poate înregistra un succes la fel de mare precum cel din Europa, pe piața locală, cu modelul fabricat în China, pe baza lui Renault K-ZE, potrivit Profit.ro.

Directorul Dacia Maroc, Fabrice Crevola a transmis că lansarea modelului Dacia Spring pe piața din Maroc se va întâmpla în luna noiembrie a anului 2022

„Spring este făcut pentru circulația în oraș și poate atinge o autonomie de 300 de kilometri în aceste condiții, și chiar peste. Dar dacă vrei să mergi Casablanca – Rabat, va trebui să încarci la sosire”, a declarat Fabrice Crevola.

Potrivit primelor informații, prețul cu care va fi vândută mașina pe piața din Maroc va fi comparabil cu cel din România, mai concret se va încadra între 19.000 – 20.000 de euro.

Modelul Dacia Spring a înregistrat un succes major în Europa

Dacia Spring a înregistrat în Europa un succes major, cu peste 27.000 de unități înmatriculate în 2021, în doar trei luni de livrări, și alte peste 9.000 de unități în primul trimestru al acestui an.

La acestea se adaugă comenzile care nu au fost încă onorate, având în vedere că timpul de livrare este de 3 – 4 luni, conform informațiilor transmise de reprezentanții Renault Group.

Compania Zity se numără printre clienții care au contribuit mult la vânzările Dacia Spring în Europa. Aceasta a fost fondată de Renault cu scopul extinderii serviciilor de car-sharing. După ce a cumpărat câteva sute de mașini Spring pentru rețeaua din Paris, acum Zity a anunțat că va oferi clienților din Milano, Italia, 450 de mașini Dacia Spring.

Acestea vor fi închiriate cu 17 cenți pe minut, respectiv la tarife fixe de 23 de euro pentru 2 ore, 49 de euro pentru 8 ore sau 99 de euro pentru două zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)