Producția lui Ford Focus va fi redusă drastic. Cum s-a ajuns la această decizie

Producția lui Ford Focus va fi redusă drastic. Cum s-a ajuns la această decizie
Producția lui Ford Focus va fi redusă drastic. Cum s-a ajuns la această decizie. Sursa Foto: Hepta.ro

Ford Focus a fost în ultimii ani unul dintre cele mai bine vândute automobile în Europa ale producătorului american, inclusiv în România.

Uzina Ford din Saarlouis, Germania, va reduce drastic producția modelului Focus, începând din august, având în vedere problemele de aprovizionare cu piese esențiale ca urmare a războiului din Ucraina, potrivit publicației Automotive News.

Producția lui Ford Focus, afectată de războiul din Ucraina

Spre deosebire de anii anteriori, anul 2022 nu mai este la fel de bun pentru Ford Focus. Conform unei analize realizate de platforma Data Force, cererea în Europa pentru modelul de clasă compactă a scăzut cu 28,3% față de anul trecut. În primele cinci luni ale anului au fost comercializate 27.151 de exemplare ale compactei americane.

Totodată, au apărut probleme în lanțul de aprovizionare cu componente pe fondul războiului din Ucraina. De aceea, Ford a luat o decizie drastică. Potrivit Motor1, care citează revista germană Automobilwoche, uzina din Saarlouis va reduce producția lui Focus începând cu data de 29 august. În prezent, aici lucrează 6.190 de muncitori.

În plus, cei de la Ford nu au anunțat nici o investiție în această fabrică. Constructorul de peste Ocean se va concentra mai mult pe procesul de electrificare al portofoliului. Drept urmare, sunt anunțate investiții de circa 2 miliarde de euro în uzinele de la Koln și de la Craiova.

De asemenea, cea mai mare problemă o reprezintă timpul de așteptare pentru un Focus nou, deoarece sistemul de infotainment SYNC 4 folosește componente produse în Ucraina. Din cauza războiului, procesul de aprovizionare a fost serios afectat, motiv pentru care, în anumite cazuri, timpul de așteptare pentru un Ford Focus este și de 12 luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe