Volkswagen a decis să înlocuiască comenzile tactile cu vechile butoane fizice pe volan: „Asta își doresc clienții”

Volkswagen a decis să înlocuiască comenzile tactile cu vechile butoane fizice pe volan: „Asta își doresc clienții”
Sursa Foto: Flickr.com

Tehnologiile evoluează, iar industria auto trebuie să ţină pasul şi să implementeze toate noutăţile. Potrivit șefului mărcii Volkswagen, Thomas Schafer, constructorul german a decis să readucă butoanele fizice pe volan în locul comenzilor haptice.

Primul model care va beneficia de noile comenzi va fi chiar viitorul Golf facelift.

Volkswagen va readuce butoanele fizice pe volan

Cele mai multe modele din gama producătorului german au fost echipate de comenzi haptice pe volan. Însă, în curând, acestea vor fi eliminate, pentru că Volkswagen vrea să readucă vechile butoane fizice pe volan la viitoarele sale modele.

Thomas Schafer, șeful mărcii de la Wolfsburg, a transmis pe pagina de LinkedIn că motivul pentru care Volkswagen va readuce butoanele fizice pe volan este atribuit criticilor aduse de către proprietarii mărcii asupra comenzilor haptice.

Ne întărim portofoliul și designul nostru, iar în același timp, creăm și o nouă simplitate a modului de operare a vehiculelor noastre”, a scris Schafer.

De asemenea, acesta a făcut referire și la readucerea volanului cu butoane fizice: „Asta își doresc clienții de la un model Volkswagen”, a mai adăugat Thomas Schafer în postarea sa de pe LinkedIn, scrie promotor.ro.

Chiar dacă volanul va primi butoane fizice, restul comenzilor din habitaclu vor fi în continuare haptice. Cel mai probabil, primul model care va primi un volan cu vechile butoane fizice va fi viitorul Golf facelift, care ar urma să fie prezentat oficial pe parcursul anului viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe