Crin Bologa, întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea BMW-urilor cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis: „Este posibil orice”

Crin Bologa, întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea BMW-urilor cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis: „Este posibil orice”
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, a fost întrebat marți dacă există posibilitatea ca procurorii anticorupție să se autosesizeze în ceea ce privește achiziționarea BMW-urilor de către Poliția Română de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis, și a răspuns că „este posibil orice”, potrivit G4Media.ro.

Crin Bologa, întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea BMW-urilor cumpărate de Poliție: „Este posibil orice”

Oficialul a fost întrebat marți despre controversata licitație pentru achiziția de BMW-uri și nu a făcut declarații concrete, însă a dat de înțeles că „este posibil orice”, amintind că procurorii anticorupție au deschis mai multe dosare în urma sesizărilor din presă.

„Este una dintre situațiile la care am zis că nu o să mă refer astăzi și nu e vorba doar de aceste mașini sau de altele. Am zis că astăzi este moment aniversar, nu o să vorbim despre cazuri concrete. Este posibil orice (întrebat fiind dacă e posibil să se autosesizeze, n.red.). Vreau să vă spun că Direcția Națională Anticorupție s-a sesizat, sau din surse proprii, sau din surse deschise, cum ar fi și presa, de absolut orice a apărut în spațiul public despre suspiciuni de corupție sau suspiciuni de săvârșirea unor fapte de competența noastră, asta este foarte important”, a declarat procurorul-șef al DNA.

Poliția Română, instituție aflată în subordinea liberalului Lucian Bode, cumpără până la 600 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, firma omului de afaceri Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis. Sindicatul Europol susține că un singur producător îndeplinea criteriile prevăzute în caietul de sarcini și că mașinile au o capacitate cilindrică mai mică și mai puțin cai putere decât automobilele achiziționate în 2001.

Conducerea Poliției Române a organizat luni o conferință de presă în care a oferit o serie de explicații despre achiziția de BMW-uri, iar la eveniment a fost invitat chiar și un lider sindical trimis recent în judecată pentru favorizarea unor interlopi.

 „Pot să vă spun că la conferința de presă, cel puțin, au fost invitate niște personaje care au calitatea de inculpat și sunt lideri de sindicat, pentru a aplauda oarecum sau pentru a susține această conferință de presă. Noi n-am fost invitați acolo așa cum era firesc. În fine, unul dintre foștii lideri de sindicat, să spun așa, este chiar membrul unui partid politc nou înființat, deci am avut și o componentă de prezență a unui factor politic la acea conferință de presă, singurul de altfel, care iar ridică niște semne de întrebare”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe