Emilia Șercan sugerează că Sorin Cîmpeanu ar fi plagiat și în alte lucrări: „Mai am de verificat, dar vă spun categoric, nu este singura situație”

Emilia Șercan sugerează că Sorin Cîmpeanu ar fi plagiat și în alte lucrări: „Mai am de verificat, dar vă spun categoric, nu este singura situație”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a lansat acuzațiile care au condus la demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației, a sugerat că liberalul ar fi plagiat și în alte lucrări.

La începutul săptămânii, jurnalista de investigație a publicat o anchetă pe PressOne, acuzându-l pe liberalul de la Ministerul Educației că „a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și autoamnistieze plagiatul”.

Situația a căpătat amploare și a stârnit proteste din partea societății civile, însă punctul culminant s-a produs joi seară, când Sorin Cîmpeanu a anunțat oficial că demisionează din funcția de ministru al Educației.

Jurnalista Emilia Șercan sugerează că Sorin Cîmpeanu ar fi plagiat și în alte lucrări

Întrebată la Europa FM ce a făcut-o să investigheze lucrarea semnată de Sorin Cîmpeanu, Emilia Șercan a explicat că ancheta a pornit de la faptul că acesta nu a dorit să publice lista sa de lucrări, cu toate că are 11 titluri de doctor honoris causa. Mai mult, din postura de ministru al Educației, el lua decizii care afectau viața tuturor.

Jurnalista a sugerat că situația reliefată de ancheta respectivă nu este singura.

„Nu pot să detaliez acum, o să detaliez în momentul în care voi scrie, dar nu, nu este singura situație în care eu am descoperit – haideți să numesc așa, eufemistic – similitudini neacceptate în opera domnului Cîmpeanu. Mai am de făcut verificări, dar vă spun categoric, nu este singura situație”, a explicat ea, la Europa FM.

De altfel, chiar și în cazul care a condus la demisia lui Sorin Cîmpeanu se poate vorbi despre „un dublu plagiat”, explica Emilia Șercan pe B1 TV.

„Nu poți să nu faci o legătură și să nu observi faptul că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care în 2006 a plagiat acele 13 capitole, pe care le-a republicat, deci putem să vorbim despre un dublu plagiat prin republicare, în anul 2009”, declara Emilia Șercan, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe