Testarea elevilor se va face săptămâna viitoare în zilele de marți și vineri din cauza întârzierilor în livrarea materialelor

Testarea elevilor se va face săptămâna viitoare în zilele de marți și vineri din cauza întârzierilor în livrarea materialelor

Autoritățile transmit că testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate, în contextul scandalului privind blocarea livrărilor testelor. Elevii vor fi însă testați în zilele de marți și de vineri în următoarea săptămână, din cauza acestei probleme, spre deosebire de zilele de luni și joi, așa cum s-a aplicat până acum.

Testarea elevilor se va face marți și vineri în următoarea săptămână

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor,  s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor.

De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat.

Testele vor fi distribuite luni

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că urmează să primească în noaptea de duminică spre luni încă două milioane de teste rapide antigen din salivă, din partea unei societăţi care avea ca termen de livrare data de 20 decembrie. În cursul zilei de luni, testele vor fi trimise în teritoriu.

„În urma discuţiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu reprezentanţii societăţilor comerciale care urmau să livreze produse de tipul “Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de salivă”, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopţi, 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU. Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021”, transmite, duminică după amiază, IGSU.

Urmăriți B1TV.ro și pe