20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk

20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Un număr 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din regiunile Donețk și Lugansk, în ultimele 24 de ore. Acest lucru se precizează în raportul Grupării Forțelor Comunale de la ora 21.

Raportul arată că de-a lungul întregii zone de apărare, inamicul folosește avioane de luptă, sisteme de lansare multiplă de rachete, artilerie de tun de mare calibru, tancuri, mortare de diverse sisteme, lansează lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile.

Peste 20 de localități, bombardate de armata rusă

„Invadatorii au bombardat 25 de localități din regiunile Donețk și Lugansk, au distrus și au avariat 42 de clădiri rezidențiale, o școală, o instituție de învățământ superior, un hotel și șase întreprinderi de producție și fabrici. În urma acestor bombardamente, 20 de civili au fost uciși (dintre ei un singur copil).

Eforturile aviației inamice sunt concentrate asupra distrugerii obiectelor din Zona Operațională de Est și a construcțiilor industriale amplasate pe teritoriului Ucrainei.

Rușii înaintează în regiunea Donețk

Invadatorii ruși și-au concentrat principalele eforturi asupra regiunii Donețk. Trupele militare își întăresc forțele de apărare aeriană, informează reprezentanții Statului Major pe Facebook.

Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat asupra direcției Donețk. În direcția Slobozhanski, încearcă să restrângă ofensiva Forțelor de Apărare la nord de orașul Harkov și să le împiedice să ajungă la frontiera de stat a Ucrainei. Aceștia efectuează pregătirile pentru operațiunile ofensive ale forțelor unităților concentrate în zona orașului Izium. (…)

În Mariupol, principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat asupra blocării și înfrângerii unităților noastre din Azovstal. Bombardamentele continuă”, se arată în raportul Statului Major.

Urmăriți B1TV.ro și pe