Algeria a redus cu 25% aprovizionarea cu gaz către Spania

Algeria a redus cu 25% aprovizionarea cu gaz către Spania
Foto: EnergoInstalGaze.ro

Algeria a redus cu 25% aprovizionarea cu gaz către Spania, după ce aceasta din urmă și-a schimbat poziția pentru a sprijini planul de autonomie al Marocului în Sahara, scrie North Africa Post.

Potrivit sursei, lucrările de extindere a conductei Medgaz către Spania nu vor mai continua. Decizia de a pune capăt planurilor de expansiune Medgaz a fost făcută publică de fondul american de investiții Blackrock, care a efectuat studii de fezabilitate, dar nu a primit undă verde de la autoritățile algeriene pentru a continua, a declarat presa spaniolă Marca2.

Criza gazului continuă

Gazul care tranzitează prin conducta Medgaz a scăzut cu un sfert de când Spania s-a apropiat mai mult de Maroc, confirmând încă o dată previziunile analiștilor care avertizaseră Spania cu privire la lipsa de încredere a Algeriei ca furnizor de gaze. Orbită de ostilitatea față de Maroc, Algeria a închis gazoductul Maghreb Europa și a menținut exporturile către Spania prin conducta mai mică Medgaz.

Scăderea aprovizionării cu gaz a subliniat faptul scădererii capacității de export de gaze din Algeria, consumul intern fiind în creștere.

Astfel, Spania va fi nevoită să reducă dependența de gazul algerian în favoarea celui american și nigerian.

Urmăriți B1TV.ro și pe