Ambasada SUA își reia activitatea în Ucraina: „Vom fi bucuroși să ne întoarcem”

Ambasada SUA își reia activitatea în Ucraina: Vom fi bucuroși să ne întoarcem
Foto: Pixabay.

Ambasada SUA își reia activitatea în Ucraina. Ambasada va funcționa în regiunea Lvov, iar până la sfârșitul lunii mai intenționează să se mute în capitală.

Ambasada SUA va funcționa în regiunea Lvov

Anunțul a fost făcut de  Christina Quinn, reprezentanta ambasadei, în timpul unui  briefing în orașul Lvov.

„La început, intenționăm să călătorim din Polonia în Ucraina. Apoi, în timp, intenționăm să stăm la Lvov timp de trei săptămâni, iar până la sfârșitul lunii, sperăm, va exista o oportunitate de a ne muta la Kiev”, a precizat Christina Quinn.

Cristina Qinn  a răspuns și la o întrebare a reporterilor de ce ambasada SUA nu se întoarce imediat la Kiev, din moment ce ministrul de externe ucrainean Dmitri Kuleba a precizat că ambasadele pot să funcționeze în condiții de siguranță, iar mai mulți angajați ai ambasadelor au revenit în capitală.

Ucraina, sprijinită de SUA

„Sarcina mea principală este siguranța personalului meu, a angajaților mei. De asemenea, ascultăm ce ne spun ei cât de sigur este să o facem. Și, în consecință, atunci când recomandarea și permisiunea de a face acest lucru vor fi deschise, vom fi bucuroși să ne întoarcem”, a precizat  aceasta.

Întrebată ce înseamnă pentru Rusia întoarcerea ambasadei SUA în Ucraina, Queen a răspuns: „Asta înseamnă că Rusia a eșuat, iar Ucraina este susținută de noi”.

Potrivit acesteia, este mult mai eficient să „coordonezi furnizarea ajutoarelor сare vin din partea SUA, atunci când te afli în Ucraina și poți să le controlezi și să le gestionezi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe