Amprentele urșilor Koala sunt asemănătoare cu ale oamenilor

Amprentele urșilor Koala sunt asemănătoare cu ale oamenilor

Mai nou, se pare că omul, pe lângă cimpanzei, se aseamănă cu ursul Koala atunci când vine vorba de amprente digitale. Potrivit site-ului Green Report acest fapt este surprinzător întrucât, evoluția acestei specii a avut o evoluție diferită de cea a primatelor.

Potrivit sursei precizate, chiar și unui expert îi este greu să diferențieze amprentele, chiar și în cazul în care ar folosi microscopul. Ceea ce este interesant la urșii Koala este faptul că amprentele lor au evoluat independent.

Foto: io9.com (stânga – amprentele unui urs Koala, dreapta -amprentele unui om)

Dar se pune întrebarea, cum se poate explica asemănarea cu urșii Koala care au evoluat complet independent? Explicația ar fi că specifitatea vârfului degentului s-a dezvoltat mult mai recent în istoria evoluționistă a mamiferului marsupial.

Mai mult, conform unei echipe de cercetători de la Universitatea Adelaide, Australia, caracateristica ar mai avea o explicație, respectiv modul urșilor Koala de apuca obiectele, numită prehensiune.

Cu ajutorul prehensiunii Koala apucă un snop de frunze și le duce la gură atunci când vrea să se hrănească urcând pe verticală pe ramurile eucaliptului. Iar amprentele ar fi apărut în urma influențelor mecanice multidirecționale asupra pielii induse de prehensiune.

Astfel, oamenii de știință susțin că amprentele ajută la o mai bună acțiune de prindere.