Angela Merkel cere „restricții suplimentare” în Germania pentru oprirea valului 4 COVID: „Fiecare zi contează”

Angela Merkel cere „restricții suplimentare” în Germania pentru oprirea valului 4 COVID: „Fiecare zi contează”
Foto: DPA Images / Markus Schreiber

Angela Merkel, cancelarul german în exercițiu, a cerut „restricții suplimentare” pentru a limita răspândirea coronavirusului. Declarația a fost făcută în ziua în care Germania a depăşit pragul de 100.000 de decese COVID.

Merkel cere noi restricții anti-COVID

„Numeroase ţări au impus măsuri suplimentare” care restrâng contactele dintre persoane, a afirmat Merkel.
Aceasta a subliniat că „fiecare zi contează” în lupta cu al patrulea val pandemic.

De altfel, Angela Merkel a discutat despre acest subiect cu Olaf Scholz, succesorul său.

„I-am spus că putem gestiona acest lucru împreună, în această fază de tranziţie, şi că examinăm toate măsurile necesare”, a punctat Merkel, potrivit AFP.

Germania se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri COVID

Joi, Germania a depășit pragul de 100.000 decese cauzate de coronavirus.

Țara se confruntă în ultima vreme și cu o creștere a numărului de infectări zilnic raportate. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 75.961 de contaminări.

În acest context, certificatul verde COVID a devenit obligatoriu la locul de muncă și pentru folosirea mijloacelor de transport în comun.

Directorul Institutului Koch din Germania, Lothar Wieler, a avertizat că ţara s-ar putea confrunta cu alte valuri de infecții dacă nu va crește rata de vaccinare.

„Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii”, a afirmat Lothar Wieler.

Ultima oră
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”
13:47 - O concurentă de la SuperStar a ridicat publicul și juriul în picioare: „Ești o amazoană! Ești frica mea!”
13:35 - Anunțul lui Alexandru Rafila, despre redenumirea certificatului verde: „Este o rugăminte și de la Comisia Europeană” (VIDEO)
13:26 - Ministrul Sănătății îndeamnă la echilibru. Alexandru Rafila: Este foarte greu să vii în acest moment să discuți despre obligativitatea vaccinării. Informarea și dezvoltarea spiritului de responsabilitate, cea mai bună soluție (VIDEO)
13:22 - Gândește flexibil, nu pozitiv, pentru a scăpa de stările depresive
13:15 - Guvernul pregătește certificatul COVID pentru locul de muncă și accesul în biserici. Nicolae Ciucă: „Sperăm ca până la finalul anului să avem această lege” (VIDEO)
13:12 - România are peste 500 de paturi ATI disponibile pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Sunt internate 1.076 persoane în stare gravă
13:07 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor: Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile (VIDEO)