Angelina Jolie, mărturisiri tulburătoare după vizita în Ucraina: „N-are niciun sens să le produci copiilor astfel de traume” (FOTO, VIDEO)

Angelina Jolie, mărturisiri tulburătoare după vizita în Ucraina: „N-are niciun sens să le produci copiilor astfel de traume” (FOTO, VIDEO)
Angelina Jolie, după ce a mers în Ucraina: „N-are niciun sens să le produci copiilor astfel de traume”. Sursă foto: Hepta - AdMedia / CNP/AdMedia

„N-are niciun sens să le produci copiilor astfel de traume”, a susținut actrița Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), după vizita pe care a făcut-o în Ucraina, țară devastată de războiul declanșat de Rusia.

Jolie, despre copiii ucraineni, victimele războiului

„Când eram la Liov, acum câteva zile, mi s-a arătat o „piatră specială” găsită de o fetiță. Copila nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă câteva secunde, era zimțată și mai grea decât ați crede.

Când o bombă sau un obuz explodează, fragmentele ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropiere”, a scris Jolie, pe Instagram.

Actrița a mai susținut că unii dintre copiii pe care i-a întâlnit în Ucraina au fost nevoiți să treacă prin operații dureroase după ce bombardarea gării din Kramatorsk a făcut ca bucățile de șrapnel să le pătrundă în corp. Alții au rămas cu fragmente de metal în corp deoarece acestea le-au ajuns aproape de organele vitale, iar scoaterea lor e prea riscantă.

„N-are niciun sens să le produci copiilor astfel de traume, care depășesc rănirea fizică și înseamnă inclusiv manifestări emoționale și mentale ale traumei”, a mai scris Jolie.
Actrița a mai susținut că efortul de a pune capăt războiului e o cursă contracronometru pentru a limita numărul de victime, rănite, strămutate și traumatizate.

Angelina Jolie a mers în Liov, Ucraina

Săptămâna trecută, Angelina Jolie a mers în Liov, Ucraina, s-a întâlnit cu mai mulţi copii internați într-un spital şi a discutat cu voluntarii și oficialii care îi ajută. Ea a mers în gara locală, dar a fost surprinsă și într-o cafenea.

La un moment dat, ea a fost dusă într-un adăpost deoarece au pornit sirenele care anunţă de obicei raidurile aeriene. Actrița și-a păstrat calmul și, întrebată dacă îi e frică, a răspuns: „nu, nu-mi pasă”.

„Sunt mândră să văd rezistența, curajul și demnitatea poporului ucrainean. Este îngrozitor să văd impactul pe care îl are războiul asupra unei întregi generații de copii ucraineni”, a susținut apoi Angelina Jolie.

Urmăriți B1TV.ro și pe