Armata Ucrainei a doborât cinci avione de luptă ale Rusiei. Un elicopter inamic a explodat în apropiere de Kiev

Armata Ucrainei a doborât cinci avione de luptă ale Rusiei. Un elicopter inamic a explodat în apropiere de Kiev
Un elicopter de luptă rusesc Ka-52 Alligator, fotografiat pe 24 februarie 2022 în nordul Peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă în anul 2014. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Ucraina a doborât cinci avioane de luptă ale Rusiei, printre care Su-30 și Su-35, au declarat oficialii marți dimineața, informează Independent.

„Un sistem de rachete antiaeriene Buk M-1 a doborât o rachetă de croazieră și un elicopter inamic în apropiere de Kiev”, au declarat oficialii parlamentului ucrainean într-o postare pe social media.

„Avioanele de atac ucrainene Su-25 au lucrat în unități și perechi și au tras mai multe lovituri cu rachete și bombe asupra coloanelor de vehicule blindate și a forței de muncă inamice din regiunile Kiev și Jytomyr”, se mai arată în anunț.

Oficialii au spus că forțele aeriene au provocat cel puțin patru bombardamente masive asupra coloanelor de tancuri, a echipamentelor militare, a convoaielor cu motor care transportau combustibil și lubrifianți în regiunea Cernihiv și lângă Beriansk.

Atacul rusesc a ucis peste 70 de soldați în Okhtyrka

Peste 70 de soldați ucraineni au fost uciși într-un atac de artilerie rusă asupra unei baze militare din Okhtirka, au declarat oficialii pe Telegram.

Okhtirka este un oraș între Harkiv și Kiev.

Fotografiile cu carcasa carbonizată a unei clădiri cu patru etaje au fost împărtășite de Dmitro Zhivițki, ministru adjunct la Ministerul Infrastructurii din Ucraina.

Mulți soldați ruși și rezidenți locali au fost uciși în lupte duminică, a declarat Zhivițki pe Facebook.

Convoi rusesc lung de peste 60 de kilometri se îndreaptă spre Kiev

Un convoi de vehicule militare rusești se îndreaptă spre capitala Ucrainei și este chiar mai lung decât se credea anterior, arată noile imagini din satelit.

Apropiindu-se de aeroportul Antonov din Hostomel din regiunea Kiev, se vede că are o lungime de peste 64 de kilometri – de două ori mai mult decât estimările inițiale, conform cărora s-ar întinde pe 27 de kilometri – a declarat firma de imagistică prin satelit Maxar Technologies.

Convoiul are sute de vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcată și vehicule de sprijin logistic, evidențiind temerile unui atac masiv asupra capitalei ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe