Autoritățile ucrainene: Rușii au omorât peste 2.000 de civili/ Sute de clădiri rezidențiale, școli, grădinițe și spitale au fost vizate de militarii Kremlinului

Autoritățile ucrainene: Rușii au omorât peste 2.000 de civili/ Sute de clădiri rezidențiale, școli, grădinițe și spitale au fost vizate de militarii Kremlinului
Peste 2.000 de civili uciși în Ucraina (FOTO: Hepta- Zuma Press / Diego Herrera Carcedo)

În uultima oră, autoritățile ucrainene au transmis că peste 2.000 de civili au fost uciși până acum în actele de agresiune nejustificate ale Rusiei, transmite BBC.

De asemenea, zece salvatori au fost uciși, a spus Serviciul de Urgență.

Salvatorii au stins peste 400 de incendii care au izbucnit după bombardamentele rusești în toată țara și au dezamorsat 416 explozibili.

„În timpul celor șapte zile de război, Rusia a distrus sute de noduri de transport, clădiri rezidențiale, spitale și grădinițe”, se arată în comunicat.

ONU: Numărul refugiaților din Ucraina va atinge în curând un milion

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) spune că peste 874.000 de persoane au fugit din Ucraina de la invazia Rusiei săptămâna trecută, până în prezent, iar cifra „crește exponențial”.

Agenția crede că numărul refugiaților care părăsesc țara după ce Vladimir Putin a ordonat ca trupele sale ruse să invadeze joia trecută, va depăși în curând un milion.

Purtătorul de cuvânt al UNHCR, Shabia Mantoo, a declarat miercuri că oamenii continuă să intre în țările vecine din vest ale Ucrainei. Peste 200.000 de persoane au fugit doar marți.

Rușii au aruncat în aer clădirea Consiliului Local din Harcov

O rachetă de croazieră lansată de Rusia a lovit o clădire a consiliului local din orașul Harkov, a declarat adjunctul guvernatorului regiunii.

Orașul se află la 30 de mile de granița cu Rusia și a fost ținta unor bombardamente intense în ultimele două zile.

Au existat și rapoarte despre luptele de stradă în oraș după ce parașutiștii ruși au aterizat peste noapte.

Urmăriți B1TV.ro și pe