BioNTech/Pfizer evaluează eficiența vaccinului său împotriva variantei de coronavirus descoperită în Africa de Sud. Când vor fi prezentate primele rezultate

BioNTech/Pfizer evaluează eficiența vaccinului său împotriva variantei de coronavirus descoperită în Africa de Sud. Când vor fi prezentate primele rezultate
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

BioNTech, compania care a dezvoltat, alături de Pfizer, cel mai folosit vaccin anti-COVID-19, a anunțat că evaluează cât de eficient este serul lor împotriva noii variante de SARS-CoV-2, descoperită în Afrca de Sud. Primele rezultate vor veni în cel mult două săptămâni.

Anunțul BioNTech în contextul temerilor privind noua variantă de coronavirus

„Înțelegem îngrijorarea experților și am inițiat imediat cercetări cu privire la varianta B.1.1.529”, a transmis BioNTech, potrivit Reuters.

Compania germană va avea primele date suplimentare din testele de laborator în cel mult două săptămâni.

BioNTech a spus că varianta „poate necesita o ajustare a vaccinului” dacă se va dovedi că poate să evite răspunsul imun.

Prime reacții la noua variantă de coronavius

Noua variantă de coronavirus, descoperită în Africa de Sud, stârnește deja îngrijorări.

Începând de vineri seară, Germania şi Italia vor refuza intrarea pe teritoriile lor a călătorilor străini din sudul Africii.

„Ultimul lucru de care avem nevoie acum este să se introducă o nouă variantă, care să cauzeze şi mai multe probleme”, a declarat Jens Spah, ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii.

Franța a suspendat de urgență sosirile din șapte țări, între care și Africa de Sud din cauza descoperirii „unei noi variante a coronavirusului deosebit de îngrijorătoare”.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că executivul comunitar propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului.

„Monitorizăm îndeaproape varianta nou-apărută”, a transmis Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), în condițiile în care varianta sud-africană a fost deja depistată și în Europa, pe teritoriul Belgiei.