Casa Albă: SUA consideră că este nevoie urgentă de o detensionare în Israel și Cisiordania

Casa Albă: SUA consideră că este nevoie urgentă de o detensionare în Israel și Cisiordania
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Statele Unite sunt profund îngrijorate de recentele violențe din Israel și Cisiordania și consideră că există o nevoie urgentă ca toate părțile să detensioneze situația în regiune, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Cel puțin 10 palestinieni au fost uciși într-o operațiune a Forțelor de Apărare israeliene

Secretarul de stat american Antony Blinken intenționează să efectueze o vizită în regiune săptămâna viitoare, de duminică până marți. Kirby a declarat că acesta va discuta o serie de probleme, inclusiv nevoia de calm în Cisiordania.

Soldații Forțelor de Apărare a Israelului (IDF) au sosit în zorii zilei la mai multe intrări ale taberei de refugiați Jenin, o fortăreață din nordul teritoriului palestinian, a declarat Sakir Khader, un regizor palestiniano-olandez aflat la fața locului.

Palestinienii înarmați au tras asupra unui vehicul blindat israelian, moment în care IDF a întors focul și a urmat o luptă aprigă de patru ore, potrivit The Guardian.

O femeie de 60 de ani se numără printre morți, a declarat Ministerul palestinian al Sănătății, iar aproximativ 20 de persoane au fost grav rănite în violențele de joi dimineață.

Cel puțin trei dintre cei uciși erau asociați cu grupuri armate, potrivit autorităților palestiniene. Nu au fost victime în rândul israelienilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)