Ce a făcut un bărbat după ce a primit, din greșeală, 286 de salarii într-o lună. Firma unde a lucrat nu-și poate recupera banii

Ce a făcut un bărbat după ce a primit, din greșeală, 286 de salarii într-o lună. Firma unde a lucrat nu-și poate recupera banii
Ce a făcut un bărbat după ce a primit, din greșeală, 286 de salarii într-o lună. Sursa: freepik

În luna mai, un bărbat din Chile a primit accidental 286 de salarii, după care și-a transmis demisia printr-o firmă de avocatură. Inițial, acesta a spus că va returna banii, însă, în câteva zile, angajatul a dispărut fără urmă.

În mod normal, bărbatul trebuia să primească 500.000 de pesos (542 de dolari), însă i-au fost virați din greșeală 165.398.851 de pesos chilieni (peste 180.000 de dolari), echivalentul a 286 de salarii. Acesta era angajat la cel mai mare producător de mezeluri din Chile, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), potrivit lavanguardia.com.

A fugit cu banii

Pe 30 mai, un asistent de birou de la Cial l-a abordat pe un director adjunct și i-a spus despre eroarea de plată. Angajatul a spus atunci că va merge la bancă să rezolve problema, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Pentru că nu a rambursat suma, firma a încercat din nou să intre în contact cu angajatul, însă acesta a fost de negăsit. Pe data 2 iunie acesta și-a transmis demisia printr-o firmă de avocatură.

Se pare că bărbatul s-ar fi mutat într-o altă localitate, iar pentru a-și recupera prejudiciul, firma trebuie să-l acționeze în judecată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație