Ceartă și insulte între ruși, după ce ucrainenii au distrus cartierul general din Donbas al ”Wagner” / Sediul mercenarilor, bombardat după ce un jurnalist rus a publicat fotografii cu adresa exactă (VIDEO, FOTO)

Ceartă și insulte între ruși, după ce ucrainenii au distrus cartierul general din Donbas al ”Wagner” / Sediul mercenarilor, bombardat după ce un jurnalist rus a publicat fotografii cu adresa exactă (VIDEO, FOTO)
Sursă foto: Sergei Sreda / Telegram . Imaginea i-a ajutat pe ucraineni să descopere unde e cartierul general al Wagner din Donbas și să-l distrugă.

Forțele ucrainene au reușit să distrugă cartierul general din Donbas al mercenarilor din Wagner, o companie militară privată considerată armata personală a lui Vladimir Putin. S-a întâmplat după ce un jurnalist rus a dezvăluit din greșeală locul în care se afla baza de comandă.

Trupele ucrainene au distrus un cartier general al Wagner

Soldații ucraineni au reușit să distrugă în Popasna, regiunea Lugansk, o bază de comandă a mercenarilor din Wagner. Acești luptători au jucat un rol esențial în ultimele capturi ale invadatorilor ruși. Nu se știe câți dintre ei au murit, dar specialiștii consideră că atacul a afectat capacitățile de comandă și control ale grupului în nord-estul regiunii Donețk.

Atacul a avut loc în noaptea de 13 spre 14 august, cu sistemele de rachete HIMARS, la câteva zile după ce bloggerul militar rus Sergei Sreda a postat pe contul său de Telegram, ”The Grey Zone”, imagini de la centrul de comandă.

Sreda s-a pozat chiar în fața clădirii, cu adresa în spatele său. Imaginile i-au ajutat pe ucraineni să afle unde au mercenarii din Wagner cartierul general.

Jurnalistul rus care a dezvăluit locația cartierului general Wagner, acuzat de prostie

Sergei Sreda e acum criticat dur de jurnaliștii și bloggeri militari ruși.

„Din păcate, ei (ucrainenii) au aflat foarte simplu locul sediului: pe 8 august, comandantul militar al Agenției Federale de Știri, Serghei Sreda, a publicat o fotografie cu el stând frumos chiar în fața intrării în clădire cu adresa și numărul în spate. (…)

Obținem astfel un rezultat trist, care e cauzat de prostia umană și de nerespectarea cerințelor elementare de securitate în zona de luptă”, a scris, pe Telegram, Rybar, un alt blogger militar rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe