Circa 8.000 de soldați britanici vor lua parte la exerciţii în Europa de Est, într-una dintre cele mai mari desfăşurări de după Războiul Rece

Circa 8.000 de soldați britanici vor lua parte la exerciţii în Europa de Est, într-una dintre cele mai mari desfăşurări de după Războiul Rece
Sursă foto: Hepta - DPA Images / Ben Birchall

Circa 8.000 de soldați britanici vor lua parte la exerciţii militare în Europa de Est pentru a combate agresiunea rusă, într-una dintre cele mai mari desfăşurări de după Războiul Rece, informează The Guardian.

Zeci de mii de soldați, la exerciții militare în Europa de Est

La exerciții vor mai participa zeci de mii de soldați din NATO şi Joint Expeditionary Force, care include Finlanda şi Suedia.

Tancuri vor fi desfășurate în mai multe țări, din Finlanda până în Macedonia de Nord, conform unor planuri ce au fost îmbuntățile după ce Rusia a invadat Ucraina.

NATO, pe punctul să se extindă

Între timp cresc șansele ca NATO să se extindă. Tot mai mulți suedezi și finlandezi vor aderarea la alianță, o reacție la atacul rușilor asupra Ucrainei. Cele două țări ar putea lua o decizie comună, scrie presa nordică.

„Dacă vor decide să aplice, Finlanda și Suedia vor fi primite cu brațele deschise în NATO. Finlanda și Suedia sunt partenerii noștri cei mai apropiați”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

În schimb, Rusia a amenințat cele două țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”