„Cred că te culci gândindu-te la mine”: dezbateri electorale cu jigniri în cursa pentru președenția Braziliei

„Cred că te culci gândindu-te la mine”: dezbateri electorale cu jigniri în cursa pentru președenția Braziliei
Președintele brazilian Jair Bolsonaro a jignit o jurnalistă Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Președintele brazilian Jair Bolsonaro și principalul său rival în alegerile prezidențiale, Luiz Inacio Lula da Silva, s-au jignit reciproc chiar în timpul unei dezbateri electorale televizate.

Mai mult, în timpul dezbaterii tensionate, președintele Braziliei și-a pierdut controlul și a  făcut aprecieri controversate la adresa unei jurnaliste care a pus la îndoială răspunsul acestuia privitor la modul în care a abordat pandemia, relatează CNN.

Derapaje grave împotriva unei jurnaliste

„Cred că te culci gândindu-te la mine. Ești îndrăgostită de mine”, „Sunteți o rușine pentru jurnalismul din Brazilia”, sunt unele dintre afirmațiile jignitoare ale lui Bolsonaro la adresa jurnalistei Verei Magalhães care vin după ce acesta s-a confruntat și în trecut cu critici privind atitudinea sa față de femei.

Bolsonaro și fostul președinte brazilian Lula da Silva, alături de alți patru candidați, au participat în weekend la prima dezbatere televizată înaintea alegerilor prezidențiale din octombrie.

Vera Magalhães: atitudinea lui Bolsonaro a fost „absolut scăpată de sub control, inutilă și… dăunătoare pentru el însuși”

La criticile referitoare la presupusul său misoginism, liderul politic a amintit implicarea guvernului pentru legile în favoarea femeilor. Acesta a adăugat că „o mare parte dintre femeile din Brazilia îl iubesc pentru că se opune” legalizării drogurilor.

Bolsonaro, criticat că a gestionat prost efectele pandemiei

Acesta a susținut populist că economia braziliană este „în plină expansiune”, în ciuda șomajului record pentru care a fost criticat.

Senatoarea Simone Tebet, membră a Partidului Mișcarea Democratică din Brazilia și a comisiei parlamentare privind pandemia de COVID-19, l-a acuzat pe Bolsonaro de întârzierea achiziției vaccinurilor și răspândirea știrilor false despre virus.

Lula, condamnat pentru corupție, candidează iar

La rândul său, Lula – cel mai popular candidat conform sondajelor – a negat acuzațiile de corupție; el a fost condamnat pentru corupție în 2017 și s-a predat autorităților federale, în aprilie 2018, pentru a începe executarea pedeapsei de 12 ani de închisoare.

Anul trecut, Curtea Supremă i-a anulat condamnarea, permițându-i să candideze iar la președinția țării.

Am fost arestat pentru ca tu să poți fi ales președinte, dar apoi am fost găsit nevinovat. Dar acum voi câștiga pentru a expune dintr-o singură lovitură ceea ce vrei să ascunzi atât de mult!” a declarat Lula, cu privire la lipsa de transparență a guvernului lui Bolsonaro.

Urmăriți B1TV.ro și pe