Democrații din Senatul SUA au dezvăluit un proiect de lege, privind sancțiunile Rusiei, pentru a consolida Ucraina

Democrații din Senatul SUA au dezvăluit un proiect de lege, privind sancțiunile Rusiei, pentru a consolida Ucraina
Imagine cu soldații ucraineni din Donbas, de la vizita efectuată în această săptămână de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Democrații din Senatul Statelor Unite au dezvăluit, miercuri, un proiect de lege care impune sancțiuni ample asupra oficialilor militari și guvernului rus de vârf, inclusiv președintelui Vladimir Putin, dar și a instituțiilor bancare cheie, dacă Moscova se angajează în ostilități împotriva Ucrainei.

Legislația propusă, susținută de Casa Albă, include prevederi care să contribuie la consolidarea securității Ucrainei și încurajează Statele Unite să „lueze în considerare toate măsurile disponibile și adecvate” pentru a asigura gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania – un „instrument de malignitate”.

Sancțiuni privind gazoductul Nord Stream 2

„Această legislație arată absolut clar că Senatul SUA nu va sta cu mâinile în brațe în timp ce Kremlinul amenință cu o reinvazie a Ucrainei”, a declarat senatorul Robert Menendez, președintele democrat al Comisiei de Relații Externe a Senatului, care a dezvăluit proiectul de lege, într-o declarație. .

Rusia a adunat aproximativ 100.000 de militari la granița cu Ucraina, iar Washingtonul încearcă să descurajeze Moscova să reinvadeze țara.

Proiectul de lege, raportat pentru prima dată de Washington Post, ar viza și companiile din Rusia care oferă sisteme de mesagerie securizate, cum ar fi SWIFT, pe care băncile îl folosesc pentru a face schimb de informații cheie cu alte instituții financiare.

Peste două duzini de democrați, inclusiv liderul majorității Chuck Schumer, au susținut proiectul de lege, a declarat un purtător de cuvânt al lui Menendez.

Proiectul de lege ar „declanșa costuri severe pentru economia Rusiei” dacă Rusia va continua cu o invazie, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe.

O altă legislație, cum ar fi un proiect de lege sponsorizat de senatorul republican Ted Cruz, „nu va contracara alte agresiuni ruse și nu va proteja Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al NSC.

Cruz a încheiat un acord cu Schumer luna trecută, în care senatorul din Texas și-a eliberat controlul asupra a zeci de nominalizați la ambasadori ai președintelui Joe Biden. Proiectul lui Cruz va fi supus la vot săptămâna aceasta, dar este nevoie de 60 de voturi pentru a fi adoptat, un obstacol ridicat în Senatul împărțit egal.

Sancțiuni asupra Rusiei pentru a consolida Ucraina

Proiectul de lege susținut de Menendez oferă o alternativă pentru democrații care susțin sancțiunile asupra conductei Nord Stream 2 de 11 miliarde de dolari, care este finalizată, dar așteaptă aprobări din partea Germaniei, și îngreunează trecerea proiectului de lege a lui Cruz.

Mulți democrați au susținut sancțiunile asupra conductei, deoarece ar ocoli Ucraina, privând țara de taxe de tranzit și subminând potențial lupta împotriva Rusiei.

Proiectul de lege al lui Cruz ar impune sancțiuni asupra conductei în termen de 15 zile de la adoptare, indiferent dacă Rusia va reinvada Ucraina și ar permite Congresului să voteze pentru reintroducerea sancțiunilor în cazul în care președintele renunță la acestea. Cruz a spus că sunt necesare sancțiuni imediate pentru a opri proiectul, potrivit Reuters.

Ultima oră
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia
08:43 - O femeie de 70 de ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, în Azuga, de o mașină care intrase pe contrasens
08:38 - Cehia: O cântăreaţă a murit de COVID după ce s-a îmbolnăvit voluntar ca să nu se vaccineze. Fiul ei acuză mișcarea antivaccinistă
08:30 - Rusia ar putea invada Ucraina „în orice moment”, avertizează SUA / Antony Blinken pleacă într-un nou tur de forță pentru dezamorsarea situației