Dmitri Pesko, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Statele „neprietenoase” au devenit deja „țări ostile” pentru că „ceea ce fac ele este război”

Dmitri Pesko, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Statele „neprietenoase” au devenit deja „țări ostile” pentru că „ceea ce fac ele este război”
În imagine: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin. Sursă foto: Hepta - Sergey Guneev

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că țările considerate până acum „neprietenoase” la adresa Rusiei au devenit „țări ostile”, deoarece fac încearcări de a izola țara pe plan internațional.

Oficialul a punctat că „însăși existența Rusiei” irită „Occidentul colectiv”, care poartă un război politic, diplomatic și economic împotriva Moscovei.

„Această lume va fi una în care vocea noastră va fi auzită”

Peskov a susținut că militarii britanici și americani îi învață pe „naționaliștii ucraineni ce să facă”, însă nu se rezumă doar la atât.

„Orice război se termină cu pacea, iar această lume va fi una în care vocea noastră va fi auzită, în care ne vom simţi confortabil, în siguranţă şi în care vom sta cu încredere”

„Nu se limitează la consilierii militari britanici şi americani care îi învaţă pe naţionaliştii ucraineni înarmaţi ce să facă şi le oferă şi informaţii operative. Nu, acesta este un război diplomatic şi politic. Se fac încercări de a ne izola pe plan internaţional, iar aceasta este un război economic”, a declarat Peskov, potrivit Digi24.

„Le numim în continuare într-un mod blând drept state ‘neprietenoase’. Dar aş spune că deja acestea sunt state ‘ostile’ pentru că ceea ce fac ele este război”.

„Însăşi existenţa Rusiei ca stat irită Occidentul colectiv”

Peskov a mai spus că Occidentul este iritat de „însăși existența Rusiei”, motiv pentru care „nu se va opri de la nimic” pentru a nu-i permite să se dezvolte.

„Dreptul la proprietate privată a încetat să mai fie sacru, dreptul la active a încetat să mai fie sacru, iar banii noştri naţionali, care ne-au fost sechestraţi, au fost blocaţi”, a pus Peskov.

„Uneori se pare că însăşi existenţa Rusiei ca stat irită Occidentul colectiv în mod semnificativ şi acesta nu se va opri de la nimic pentru a nu ne permite să ne dezvoltăm aşa cum ne dorim şi să trăim aşa cum ne dorim”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Urmăriți B1TV.ro și pe