Elevii ruși vor învăța despre „necesitatea” războiului/ Lecția se va transmite la televizor, în timp de Ucraina este asediată din trei puncte cardinale (VIDEO)

Elevii ruși vor învăța despre „necesitatea” războiului/ Lecția se va transmite la televizor, în timp de Ucraina este asediată din trei puncte cardinale (VIDEO)
Sursa: Hepta/Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Ministerul Educației din Rusia a anunțat că școlarii din întreaga țară vor primi o lecție virtuală despre „de ce este o necesitate misiunea de eliberare din Ucraina”, potrivit BBC.

Instrucțiunea difuzată va avea loc joi la ora 12:00, ora Moscovei (09:00 GMT).

Telespectatorii vor fi învățați „despre pericolul pe care NATO îl reprezintă pentru țara noastră” și „de ce Rusia a susținut protecția civililor din Republicile Populare Donețk și Lugansk”.

O declarație pe pagina de Facebook a ministerului a spus că copiii vor învăța, de asemenea, „cum să distingă adevărul de minciuni în fluxul imens de informații, fotografii și videoclipuri care inundă astăzi internetul”.

Exploziile au devenit coloana sonoră a Kievului în ultimele zile

Este ziua a opta a invaziei Ucrainei de către Rusia. Chiar după miezul nopții, la Kiev, sirena raidului aerian a sunat din nou. Liniștea în toiul nopții a fost spulberată de câteva explozii mari.

Aceasta este coloana sonoră a orașului acum. Într-o capitală în care mulți nu pot dormi, pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu o uriașă minge de foc portocalie care luminează cerul.

Ziua a răsărit foarte rece, cenușie. Este o altă dimineață în care locuitorii din Kiev aud că vești despre convoiul blindat al Moscovei de la marginea orașului.

„Coloana a făcut progrese puțin perceptibile în peste trei zile”, a declarat Ministerul Apărării al Ucrainei într-un comunicat.

Rapoartele vorbesc despre posibile lipsuri de alimente și combustibil, despre roți blocate în noroi, despre forțele rusești agitate și rezistență ucraineană.

Pe marginea unui oraș asediat, există rapoarte despre lupte grele, iar drumurile sunt presărate de caroserii arse și înnegrite ale vehiculelor militare.

În toată Ucraina, primarii trimit actualizări despre situația disperată a orașelor lor.

Primarul Igor Kolikhaiev, care a prezidat cândva orașul-port sudic Herson, a postat un mesaj pe Facebook în care îi informa pe locuitori că steagul ucrainean încă mai arborează deasupra orașului lor, dar nu există forțe ucrainene.

El le-a transmis trupelor invadatoare, care acum controlează primul oraș important, „să nu împuște oameni”.

Primarul Vadim Boichenko din Mariupol, aflat acum sub bombardamente intense și o catastrofă umanitară care se adâncește, a raportat că atacurile rusești sunt respinse „cu demnitate”.

Peste un milion de ucraineni au fugit din țară; mulți alții continuă să lupte pe măsură ce Rusia avansează și atacă cu o forță devastatoare în nordul, estul și sudul țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe