Fondatorul grupului Wagner îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian: „Dacă tu câştigi, primeşti Bahmut” (VIDEO)

Fondatorul grupului Wagner îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian: Dacă tu câştigi, primeşti Bahmut (VIDEO)
Foto: captură Twitter

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, l-a provocat pe Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, la un duel aerian, luni, în cadrul unei înregistrări video într-un cockpit al unui avion militar, informează Reuters.

Serviciul de presă al lui Prigojin a făcut filmarea publică, ea fiind înregistrată într-un bombardier Su-24 folosit de grupul Wagner.

Amenințările lui Prigojin

Prigojin a postat și alte înregistrări video ca să se promoveze pe el şi armata sa privată ca fiind vârful de lance al operaţiunilor militare ruse în estul Ucrainei.

„Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut”, a spus Prigojin în videoclip.

„Mâine, voi zbura pe un MiG-29. Dacă vrei, să ne întâlnim în ceruri. Dacă tu câştigi, primeşti Artiomovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la fluviul Nipru”, a precizat el.

Grupul Wagner a fost sancționat de SUA și luna trecută, în prezent fiind considerați o organizaţie criminală transnaţională. Aproximările Washingtonul susțin că Wagner a trimis în Ucraina 50.000 de soldați, dintre aceștia 10.000 fiind mercenari sub contract, iar 40.000 deţinuţi recrutaţi din închisorile ruseşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)