Franța: Relicvă care ar conține sângele lui Hristos, recuperată după ce a fost furată dintr-o mănăstire (FOTO)

Franța: Relicvă care ar conține sângele lui Hristos, recuperată după ce a fost furată dintr-o mănăstire (FOTO)
Imagine din orașul Fécamp, situat în regiunea Normandia de Sus, Franța. Foto: Pixabay

O relicvă care ar conține sângele lui Hristos a fost recuperată la șase săptămâni după ce a fost furată dintr-o mănăstire din Franța.

„Sângele lui Hristos”, furat dintr-o abație din nordul Franței

Relicva „Sângele prețios al lui Hristos” se află în abația Fécamp din Normandia de o mie de ani. Potrivit legendei, aceasta conține două fiole care au fost puse într-o ladă și aruncate în mare, ajungând mai apoi în nordul Franței.

Numai că, în noaptea de 1 iunie, aceasta și alte obiecte prețioase și vase liturgice au fost furate. Poliția suspectează că hoțul a rămas în clădire pe timpul nopții, după ce aceasta a fost închisă, profitând de măsurile slabe de securitate.

Cum a fost recuperată relicva ce ar conține sângele lui Hristos

Detectivul olandez Arthur Brand a povestit, pentru BBC, cum a intrat în posesia relicvei.

El a susținut că o persoană i-a trimis un mail în care scria că obiectele prețioase se află în casa unei prieten al hoțului. Prietenul respectiv a realizat la un moment dat că lucrurile sunt furate și le-a dat persoanei care a trimis mailul. Detectivul i-a spus să-i lase obiectele la ușă și să sune la sonerie. Brand a explicat faptul că dacă respectivul le-ar fi dus direct la mănăstire, putea fi arestat.

„Vreo două zile mai târziu, la 10:30 seara, s-a auzit soneria. M-am uitat afară de pe balcon și, în întuneric, am văzut o cutie. Am alergat pe scări de teamă să nu o ia cineva, dar când am ajuns afară am văzut că nu mai era nimeni”, a povestit detectivul.

El crede că hoțul nu știe ce a furat.

Brand a descris momentul în care a deschis cutia ca fiind o „experiență religioasă autentică”. El urmează să predea prețioasele obiecte poliției, care le va duce înapoi la mănăstire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”