Gazprom nu suplimentează exporturile de gaze naturale către Europa. Estimările rămân nemodificate

Gazprom nu suplimentează exporturile de gaze naturale către Europa. Estimările rămân nemodificate
Sursă foto: Facebook / Gazprom

Conform datelor transmise de către Elena Burmistrova, şeful diviziei de export a grupului rus Gazprom, exportul de gaze naturale către Europa și Turcia ar putea ajunge la 183 miliarde de metri cubi.

În ciuda crizei energetice globale, compania rusească Gazprom, care furnizează peste o treime din gazele naturale necesare Europei, se bucură de de pe urma creșterii record a prețurilor gazelor naturale. În același timp, compania Gazprom decide că va rupe contractul cu Republica Moldova, dacă aceasta nu-și achită datoriile. 

Într-o declarație de presă susținută de către Elena Burmistrova, aceasta susține că Gazprom a livrat Chinei 7,1 metri cubi, în primele luni ale anului 2021.

În urma crizei energetice, Gazprom se așteaptă la venituri record anul acesta, de asemenea, Gazprom a susținut că va înființa, până la finalul anului, un fond ce gestionare a riscurilor, fond evaluat la peste 10 miliarde de dolari, conform Agerpres. 

Gazprom, câștiguri de peste 45 de miliarde de dolari

La finalul acestui an, Gazprom se așteaptă să câștige peste 45 de miliarde de dolari, iar în ciuda dividentelor, compania se așteaptă la un flux numerar pozitiv. 

Pe parcursul crize energetice, compania rusească nu a modificat programul de investiții, acesta valorând 1.190 de miliarde de ruble. Bugetul Gazprom se bazează, în 2021, pe un preț mediu al gazelor naturale furnizate cu 269.60 dolari pe 1.000 metri cubi la contractele pe termen lung cu consumatorii europeni. 

„Gazprom furnizează fiabilitatea necesară către buget şi rezilienţă la volatilitatea mediului extern”, a declarat compania, privind fondul său de rezervă.

Rusia, nivel record de gaze trimise Europei

În momentul de față, Rusia a trimis un nivel record de gaze naturale Europei, iar oficialitățile de la Moscova au transmis că umplerea capacităților interne reprezintă un scop principal. Guvernul de la Moscova susține că își dorește să finalizeze umplerea capacităților interne de stocare până la finalul lunii octombrie. 

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că niciun stat european nu a cerut Rusiei gaz suplimentar, pentru a calma creșterea datorată crizei energetice globale.

Ultima oră
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)