Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonarea prețului la gazele naturale. Și România ar fi de acord

Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonarea prețului la gazele naturale. Și România ar fi de acord
Foto: Pixabay

Grecia, Italia, Belgia, Polonia promovează o scrisoare pe tema plafonării prețurilor la gazele naturale care urmează să fie trimisă Comisiei Europene, în perspectiva Consiliului Miniștrilor Energiei din UE, care va avea loc vineri, 30 septembrie, transmite publicația elenă Kathimerini, citată de G4media.

Până acum, cel puțin 11 țări au manifestat o atitudine pozitivă față de această idee

Conform unor părți din proiectul de scrisoare aflate la dispoziția agenției Athens-Macedonian News, se subliniază că plafonul poate fi stabilit astfel încât să asigure securitatea aprovizionării și fluxul liber în Europa, realizând în același timp obiectivul comun de reducere a cererii de gaze naturale.

„Plafonul, care a fost solicitat încă de la început de un număr din ce în ce mai mare de state membre, reprezintă măsura care va contribui la menținerea sub control a presiunii inflaționiste.

Plafonul ar trebui aplicat tuturor tranzacțiilor angro și nu ar trebui să fie limitat la importurile din anumite regiuni”, se arată, printre altele, în scrisoare, după cum se menționează într-un relatare de la rubrica Playbook a Politico.

Până acum, cel puțin 11 țări au manifestat o atitudine pozitivă față de această idee. În afară de Grecia, Italia, Belgia și Polonia (care erau în favoarea coordonării și a unei linii comune), mai spun da România, Malta și alte țări.

Alte state membre și-au exprimat sprijinul, dar propun unele amendamente. Discuțiile sunt în desfășurare și pot apărea modificări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:47 - Spania crede că lumea ar trebui să asculte „vocea” Chinei pentru încheierea războiului din Ucraina. Pedro Sanchez, după Consiliul European: Bejingul este un actor global
18:32 - Mădălina Crețan, dezvăluiri cutremurătoare! Ce reacție a avut fetița lui Nosfe în ziua în care artistul s-a stins din viață: „Iris a simțit”
18:25 - Inspectorii sanitari au descoperit cel mai murdar restaurant din ultimii 15 ani: „Carnea a fost târâtă pe podea de șobolani”
18:18 - UEFA ar urma să analizeze o posibilă excludere a Belarusului din preliminariile EURO 2024, acolo unde marți va juca împotriva României
18:17 - O femeie s-a aruncat de la etajul patru, sub ochii pompierilor și medicilor / Ea a murit la spital
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)
17:53 - Un român a fost găsit înjunghiat mortal, în Marea Britanie, după ce a câștigat 2.000 lire la cazino
17:40 - Ce trebuie să știe românii care cumpără pește pentru masa de Buna Vestire. Este unul dintre cele mai perisabile alimente