Igor Dodon, avertisment pentru moldoveni: „Ne așteaptă cea mai grea iarnă”

Igor Dodon, avertisment pentru moldoveni: „Ne așteaptă cea mai grea iarnă”
Igor Dodon a fost plasat sub control judiciar după ce a fost eliberat din arest la domiciliu. Sursa Foto: Sputnik / Mihai Karaush

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a avertizat pe moldoveni că îi așteaptă o iarnă grea.

„Spre regret, ne așteaptă cea mai grea iarnă din istoria modernă a Republicii Moldova”, a transmis acesta în cadrul unui interviu pentru Gagauziya Radio Televizionu, potrivit Știri.md.

Avertismentul lui Igor Dodon pentru moldoveni

„În această situație, autoritățile ar trebui să intervină urgent cel puțin pe trei dimensiuni.

1. Susținerea populației. Mă bucur că Guvernul a luat în calcul propunerea mea din iulie și a alocat câte 1.500 de lei pensionarilor, ajutor familiilor cu venituri mici, dar asta nu este suficient. Este necesar să fie elaborate de urgență măsuri suplimentare: la 1 octombrie să fie indexate pensiile cu cel puțin 25% (pentru cei cu o pensie de până la 4-5 mii de lei), să fie majorate veniturile bugetarilor, să fie gândit un sprijin suplimentar pentru familiile cu copii. Altfel oamenii nu vor supraviețui. Va fi foame și frig.

2. Criza energetică. Din păcate, din cauza aroganței și ambițiilor autorităților moldovenești, tariful la gaze în Moldova ar putea să ajungă în iarnă la 35-40 de lei. Consider că guvernarea actuală ar trebui să urmeze exemplul unor state, inclusiv UE, și să plafoneze prețul la gaz pentru populație la 10-12 lei și nu mai mult de 1,5 lei pentru energia electrică, iar diferența să fie acoperită de stat. Banii pentru aceasta autoritățile să-i ia de la curatorii lor occidentali, care le-au interzis să meargă la negocieri în Rusia.

3. Susținerea agenților economici. Ei plătesc impozite la stat și creează locuri de muncă, iar dacă dau faliment, acest lucru va cauza probleme grave, așa că sunt necesare programe suplimentare de susținere a lor”, a declarat Igor Dodon.

Urmăriți B1TV.ro și pe