Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)

Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
Foto: Hepta - DPA Images

Incident în timpul vizitei Papei Francisc în Grecia. Un preot ortodox a strigat la Suveranul Pontif și l-a făcut eretic chiar când acesta se întâlnea cu șeful Bisericii Ortodoxe grecești, arhiepiscopul Ieronim al Atenei.

Papa Francisc, făcut „eretic” de un preot ortodox

Preotul ortodox a țipat „Papa, eşti un eretic!” către Suveranul Pontif în momentul în care acesta intra în Arhiepiscopia Ortodoxă din Atena, notează Reuters.

Martorii spun că bătrânul a strigat suficient de tare cât să fie auzit de Papă. El a părut să cadă în timp ce polițiștii încercau să-l îndepărteze. Ulterior, preotul a fost lăsat să plece.

Papa Francisc, vizite în Cipru și Grecia

Papa Francisc a vizitat zilele acestea Cipru. Aflat la Nicosia, acesta a cerut „să deschidem ochii la sclavia şi tortura” suferite de migranţi în tabere.

„Sunt locuri de tortură, oameni care sunt vânduţi. Spun asta pentru că e responsabilitatea mea să deschid ochii. Ne uităm la ce se întâmplă, iar partea cea mai rea e că ne-am obişnuit. Obişnuinţa e o boală foarte grav”, a punctat acesta.

Suveranul Pontif s-a pronunțat apoi împotriva „războiului urii” și i-a criticat „cei care împiedică intrarea refugiaţilor care cer fraternitate, ajutor, fericire”.

Sâmbătă, Papa a ajuns în Grecia, o țară pe care a lăudat-o ca fiind „primitoare” pentru că a primit migranți.

La Atena, el a predat pentru o politică unitară în domeniul migraţiei într-o Europă „sfâşiată de naţionalisme”.

Papa Francisc va rămâne în Grecia până luni.