Întâlnire la nivel de Externe între România și Polonia ”într-un moment cheie al istoriei, în această parte a Europei”

Întâlnire la nivel de Externe între România și Polonia ”într-un moment cheie al istoriei, în această parte a Europei”
Zbigniew Rau, ministrul polonez de externe: Polonia și România, ”au răspuns provocărilor foarte bine”. Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a avut miercuri o întrevedere cu omologul polonez, Zbigniew Rau – invitat special la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Cum era de așteptat, declarațiile s-au referit la inițiativa comună de revitalizare și adaptare a Parteneriatului Estic la realitățile de după declanșarea războiului din Ucraina.

Oficialul de la Varșovia a subliniat faptul că țările de pe Flancul Estic al NATO se regăsesc, în prezent, ”într-un moment cheie al istoriei, în această parte a Europei”.

Polonia, susținătoare constantă pentru aderarea României în Schengen

”Vreau să îi mulţumesc în mod deosebit colegului meu pentru sprijinul pe care Polonia l-a acordat şi îl va acorda în continuare pentru obiectivul foarte important al României de aderare la Spaţiul Schengen, este o confirmare pe care am primit-o şi astăzi”, a punctat oficialul român într-o conferință de presă alături de omologul său polonez.

Zbigniew Rau: România și Polonia au răspuns bine provocărilor

Zbigniew Rau a apreciat că, în contextul ”foarte dificil”, Polonia și România, cele mai mari țări de pe Flancul Estic, ”au răspuns provocărilor foarte bine”

”Ne găsim astăzi într-un moment-cheie al istoriei, în această parte a Europei.

Va trebui ca în continuare să sprijinim activ Ucraina, pentru a se putea apăra de agresor şi pentru a-şi redobândi în totalitate teritoriile ocupate în prezent.

În continuare, trebuie să intensificăm sancţiunile pentru Rusia şi trebuie să ne îngrijim de implementarea tuturor deciziilor Summitului NATO de la Madrid.

Vom continua să colaborăm foarte strâns în acest domeniu cu România, partenerul nostru deosebit de important pe Flancul Estic, dar şi cu ceilalţi aliaţi”, a completat ministrul polonez de externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”
14:25 - Cantități record de gaze importate de Republica Moldova din România, pe la Ungheni
14:21 - Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)
14:12 - Doi tineri din judeţul Prahova au fost treziţi de mascaţi, după ce s-au filmat cu o armă pe TikTok (VIDEO)
14:11 - Bărbat căutat de autoritățile din Italia, prins în România: acesta și-a împușcat concubina și a ars trupul neînsuflețit în interiorul unei maşini pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria