Irpin, un oraș din suburbia Kievului, a fost recucerit de forțele ucrainene:„ Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului”

Irpin, un oraș din suburbia Kievului, a fost recucerit de forțele ucrainene:„ Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului”
Irpin, un oraș din suburbia Kievului, a fost recucerit de forțele ucrainene. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Mohammad Javad Abjoushak

Primarul localității Irpin, Oleksandr Markushyn, a anunțat că forțele ucrainene au preluat controlul deplin asupra orașului, însă rămâne o zona de pregătire pentru un atac.

Acesta a mai declarat că forțele militare ale Federației Ruse „țintesc 100% civili” de-a lungul rutelor de evacuare din Ucraina, preluat de G4Media.

„Irpin a fost eliberat noaptea trecută”

Într-o postare video pe Telegram, Oleksandr Markushyn a susținut că orașul se pregătește pentru alte eventuale atacuri.

„Avem vești bune astăzi – Irpin a fost eliberată. Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului nostru și îl vom apăra cu curaj”, a afirmat primarul orașului din suburbia Kievului.

„Irpin a fost eliberat noaptea trecută. Acum trebuie să eliberăm orașul în totalitate. Există soldați ruși răniți. Aceștia se oferă să se predea sau vor fi distruși. Irpin este o zonă de pregătire pentru un atac. Vom elibera [în continuare] Bucha, Vorzel și Hostomel”, a mai spus Markushyn pentru CNN.

Primarul Irpinului, despre militarii ruși: „Ăștia nu sunt armată, ăștia sunt animale. Omoară civili”

„Ăștia nu sunt armată, ăștia sunt animale”, a spus primarul Irpinului pentru CNN. „Omoară civili. Ne bombardează orașul, clădirile rezidențiale și ambulanțele. Trag în ambulanțe. Este pur și simplu o monstruozitate”, a spus edilul.

În prima zi a eforturilor de evacuare din Irpin, trenul a fost bombardat de forțele ruse. A doua zi, trupele Moscovei au aruncat în aer direct șina, rănind trei persoane, a mai spus Oleksandr Markushyn, care susține că armata rusă „țintește aceste rute” și „încearcă să intimideze” populația Irpinului.

Urmăriți B1TV.ro și pe