Joe Biden va discuta cu omologii din G7 și cu Volodimir Zelenski. Pe agendă, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impacturile sale globale

Joe Biden va discuta cu omologii din G7 și cu Volodimir Zelenski. Pe agendă, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impacturile sale globale
Al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden. Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Președintele american Joe Biden va avea duminică dimineață o reuniune în format de videoconferință cu omologii săi din G7 și cu liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat un purtător de cuvânt din Consiliul Național de Securitate al SUA, potrivit CNN.

Reuniunea virtuală a G7 va fi prezidată de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

„Duminică dimineață, președintele Biden va participa la o reuniune virtuală a liderilor G7, prezidată de cancelarul german Scholz. Liderilor li se va alătura președintele Zelenski al Ucrainei”, a menționat reprezentantul Consiliul Național de Securitate al SUA.

Pe agenda reuniunii vor fi și sancțiunile împotriva Federației Ruse.

„Vor discuta despre cele mai recente evoluții în războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impacturile sale globale; arătând susținere pentru Ucraina și viitorul Ucrainei; și demonstrând unitatea continuă a G7 în răspunsul nostru colectiv, inclusiv prin impunerea unor costuri severe pentru războiul lui Putin”, a mai spus același purtător de cuvânt.

Olaf Scholz, oficialul care va prezida reuniunea G7 de duminică dimineață, a fost invitat de Volodimir Zelenski să efectueze o vizită la Kiev pe 9 mai, când Federația Rusă va sărbători „Ziua Victoriei” împotriva Germaniei Naziste.

„Este invitat, invitația este deschisă, este deja de ceva vreme. Este invitat să vină în Ucraina, poate să facă acest pas politic foarte puternic să vină aici pe 9 mai, la Kiev. Nu explic semnificația, cred că sunteți suficient de cultivați pentru a înțelege de ce”, a declarat președintele Ucrainei, citat de Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe