Klaus Iohannis, despre ororile din Bucha: Invazia rusă în Ucraina are consecințe teribile. Toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească

Klaus Iohannis, despre ororile din Bucha: Invazia rusă în Ucraina are consecințe teribile. Toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Imaginile cu masacrul din Bucha, dar și din alte orașe ucrainene sunt un argument în plus că agresiunea ilegală a Rusiei trebuie oprită, iar vinovații pedepsiți, a transmis președintele Klaus Iohannis. Un mesaj a avut și Bogdan Aurescu, ministrul de Externe.

Iohannis, reacție la ororile comise de ruși în Bucha

„Invazia rusă în Ucraina are consecințe teribile, de nedescris. Imaginile de la Bucha și din alte orașe din Ucraina trebuie să fie un memento pentru toată lumea că trebuie să oprim această agresiune ilegală, iar toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească!

Justiția internațională trebuie să prevaleze!”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Mesajul ministrului Bogdan Aurescu

„Condamn cu tărie atrocităţile oribile comise în Bucha şi în alte oraşe ucrainene ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Toţi autorii unor astfel de crime internaţionale trebuie să fie traşi la răspundere de Curtea Penală Internatională.

România sprijină pe deplin o anchetă amănunţită a Curții Penale Intenaționale”, a scris și Bogdan Aurescu, tot pe Twitter.

410 cadavre au fost descoperite până acum în orașele eliberate din apropierea Kievului, a anunțat Procurorul General al Ucrainei, Irina Venediktova.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zeleneski, a acuzat Rusia de comiterea unui genocid în țara sa: „Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe