Klaus Iohannis, după discursul lui Putin: UE, inclusiv România, nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia. Vom continua să oferim un puternic sprijin Ucrainei

Klaus Iohannis, după discursul lui Putin: UE, inclusiv România, nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia. Vom continua să oferim un puternic sprijin Ucrainei
Sursa Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că, împreună cu ceilalţi membri ai Consiliului European, au adoptat o Declaraţie comună în care au respins ferm și au condamnat fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. UE, inclusiv România, nu va recunoaşte niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, a mai transmis șeful statului. Totodată, Iohannis a punctat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Reacția lui Iohannis după discursul lui Putin

„Astăzi, am adoptat, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului European, o Declarație comună în care respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, prin încălcarea gravă a independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale Ucrainei.
Cerem tuturor Statelor și organizațiilor internaționale să respingă această anexare ilegală.

Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim un puternic sprijin economic, militar, social și financiar Ucrainei”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Mesajul Consiliului European, după discursul lui Putin privind anexarea la Rusia a 4 regiuni ucrainene

În Declarația comună a membrilor Consiliului European, anexarea celor 4 regiuni ucrainene la Rusia a fost „respinsă cu fermitate și condamnată fără echivoc”.

Aceștia au avertizat că Rusia pune în pericol securitatea globală, prin faptul că încalcă ordinea internațională bazată pe reguli și drepturile fundamentale ale Ucrainei la independență, suveranitate și integritate teritorială.

„Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și neavenite și nu produc niciun fel de efect juridic”, au mai transmis membrii Consiliului European.

O reacție a avut și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe